LSK-treneren overrasket over Tippeligaen: - Mai har vært et helvete

Endelig kom hjemmeseieren.

Lillestrøm-Molde 2-1 (0-1)

LILLESTRØM (Dagbladet): - En veldig god kamp fra oss, oppsummerer Runar Kristinsson etter 2-1-seieren over Molde.

Det var islendingens første seier på Åråsen som trener, 15 år etter han forlot klubben som spiller.

- Det eneste skuddet Molde har på mål før pause scorer de på. Jeg synes vi spiller en kjempegod førsteomgang - og vi er faktisk enda bedre i andre. Vi vinner fortjent, oppsummerer Kristinsson.

- Et helvete Fra før sto Lillestrøm med én tippeligaseier - 4-1 borte mot Mjøndalen. Det har vært en tøff start i nye omgivelser for Kristinsson, innrømmer treneren:

- Mai måned har vært et helvete, for å si det pent. Vi har hatt veldig mange kamper både i cup og liga. Og vi har ikke så bred stall. De som har reist er erstattet med unge spillere og islendinger uten erfaring fra Tippeligaen. Da må vi bygge på nytt, sier Kristinsson til Dagbladet.

- Men det er den troppen jeg har. Jeg prøver så godt jeg kan å lære meg den norske fotballen igjen, for selv om jeg har vært her før, så er det lenge siden. Og fotballen her er tøff.

Hyller norske trenere - Tøffere enn du trodde?

- Ja, det er jeg ikke redd for å si. Norsk fotball har utviklet seg veldig mye - den er blitt mye bedre. Jeg vet at resultatene for landslag og for norske lag i Europa ikke har vært så gode, men det er fantastiske trenere her, og gode lag. Så det er en utvikling for meg, og jeg lærer hver dag, både ved å trene laget på feltet, lede det i kamp - og se andre klubber i aksjon. For det er en annen kultur, sier Kristinsson til Dagbladet.

Skuffet Skullerud Molde-trener Tor Ole Skullerud har vært med på å sette den standarden Runar Kristinsson og Lillestrøm nå strekker seg etter, men onsdag ble Skulleruds gjeng sjansemessig underlegne mot romerikingene - og kan sånn sett ikke klage på at de måtte dra hjem med null poeng.

- Det er skuffende. Nok en dårlig borteprestasjon av oss, og vi taper fortjent, sier Skullerud, etter sesongens tredje tap.

IMPONERT: Runar Kristinsson (t.v.) innrømmer at han er overrasket over hvor mye bedre Tippeligaen er blitt siden han forlot den som spiller. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IMPONERT: Runar Kristinsson (t.v.) innrømmer at han er overrasket over hvor mye bedre Tippeligaen er blitt siden han forlot den som spiller. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Vi leder til pause, men det er tilfeldig. For førsteomgangen er vi ikke fornøyd med. Vi må finne ut hvorfor, om vi er tunge eller hva det er. Det er jo tett med kamper. Men jeg kjenner oss ikke igjen. Andreomgangen begynner bra, men så kontres vi i hjel, fastslår Molde-treneren.

Les også: Full klinsj etter stempling: - Slikt skal ikke forekomme på en fotballbane