Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK vant 1-0 i Champions League

Slo Zürich.

TRAFF IKKE HELT: Ingrid Moe Wold og Lillestrøm bommet og bommet, men vant likevel 1-0 over Zürich i kveld. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRAFF IKKE HELT: Ingrid Moe Wold og Lillestrøm bommet og bommet, men vant likevel 1-0 over Zürich i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Isabell Herlovsen bommet og bommet, men tyske Isabelle Bachor fikk kjempetreff på volley og scoret et vakkert vinnermål for LSK Kvinner da Zürich ble slått 1-0 i mesterligaen onsdag.

I det 63. minutt samarbeidet hjemmelagets sentrale midtbanespillere om dødballscoringen som avgjorde kampen. Nederlandske Sherida Spitse slo innlegget, og Bachor gjorde resten. Spilleren med 30 landskamper for Tyskland og OL-bronse fra 2004 havnet nederst i en jubelklynge.

For Herlovsen var det ingen god dag. Hun spolerte fem gode sjanser med dårlige avslutninger, og etter at kampen ble avblåst fikk hun rødt kort, en situasjon som førte til voldsomme LSK-protester mot den russiske dommeren.

Den største Herlovsen-missen var rett før scoringen, da hun fikk tid til å dempe ballen på sju meters hold bare for å løfte den svakt over målet.

Hun var ikke alene om å misse. Før det var spilt et minutt av annen omgang kontret Herlovsen og Mykjåland, og sistnevnte ble spilt alene med keeper. Hun sendte ballen forbi Seraina Friedli, men den traff stolpen og spratt ut igjen.

Viktig Laget som i helgen misbrukte sin første matchball i kampen om seriegull ved å avgi sesongens første hjemmepoeng i LSK-hallen så en stund ut til igjen å nøye seg med uavgjort på hjemmebane, denne gang riktig nok på Åråsen.

Seriegullet havner hos LSK likevel, men et feilskjær mot Zürich kunne fort blitt kostbart i kampen om avansement i mesterligaen. Fortsatt har LSK en jobb å gjøre på Letzigrund i Zürich neste onsdag for å ordne plass i åttedelsfinalen i november.

LSK ble heiet fram av nesten 1500 tilskuere, blant dem flere av Norges mannlige landslagsspillere, som bor i Lillestrøm før EM-kvalifiseringskampen mot Malta. En av dem var Jo Inge Berget, storebror til LSK-innbytter Marte.

Kjempesjanse Herlovsen kom til to gode sjanser allerede de fem første minuttene, men landslagsspissens avslutninger var ikke gode nok. Ellers var det mest halvsjanser et stillestående LSK-lag greide å spille seg til i første omgang.

Lenge hadde laget iallfall full kontroll bakover, men da Zürich etter halvspilt første omgang truet for første gang, resulterte det i en vanvittig dobbeltsjanse. Med noen sekunders mellomrom hadde kantspillerne Meriame Terchoun og Fabienne Humm hvert sitt forsøk i tverrliggeren.

Herlovsen fikk sin tredje sjanse noen minutter senere, men keeper gjennomskuet hennes forsøk på å flikke ballen i mål.

Rett etter Mykjålands stolpetreff var Zürich igjen nær ved å score et viktig bortemål, men Gudbjörg Gunnarsdottir reddet. Å holde nullen var veldig viktig onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media