LSK vet ikke hvem de utestenger

25 supportere nektet på Åråsen. LSK vet ikke hvem alle er.

(Dagbladet.no:) Under bortekampen mot Molde forrige helg fyrte LSK-supportere av bluss/bengalske lys på Aker Stadion. Som en følge av dette er supportergruppa UFC (Ultras Felt C) nå utestengt fra Åråsen, på ubestemt tid.

- Vi hadde et møte tidligere denne sesongen, hvor vi satte ned et sett regler, siden det har vært hendelser med bluss før også. Disse reglene ble nå brutt, og vi måtte reagere, sier styreleder i LSK Per Mathisen til Dagbladet.no.

LSKs offisielle supportergruppe Kanari-Fansen Lillestrøm (KFL) stiller seg bak klubben i denne saken. UFC vil også få bota, dersom NFF forfølger saken.

- Det er snakk om tillitsbrudd, og det kan vi ikke tolerere, skriver leder Petter W. Olafsson på KFLs hjemmeside.

Nekter sympatisører

UFC er en gruppe supportere som har gradvis sklidd litt bort fra Kanari-Fansen. Den ble dannet av en gjeng i supportergruppa, og har denne sesongen har de flyttet bort fra langsida til et felt bak det ene målet på Åråsen.

- Hvor mange supportere er utestengt?

- Det har vi ikke helt eksakt oversikt over, men det dreier seg om en gruppa på 20-25 stykker. Vi vil nekte inngang for de vi kjenner til - de sentrale - og de som tilkjennegir seg å være sympatisører, sier Mathisen.

UFC UTESTENGT: Supportergjengen UFC er utestengt fra Åråsen. Her er LSK-supportere - som ikke nødvendigvis har noe med denne saken å gjøre - på bortekamp i Stavanger. Foto: ERLING HÆGELAND
UFC UTESTENGT: Supportergjengen UFC er utestengt fra Åråsen. Her er LSK-supportere - som ikke nødvendigvis har noe med denne saken å gjøre - på bortekamp i Stavanger. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- Dere frykter ikke å utestenge supportere som ikke har noe med dette å gjøre, som ikke var i Molde?

- Det holder at de er sympatisører med gruppa. Da ønsker vi dem ikke på Åråsen.

UFC har ikke noe medlemsregister, det er ingen «klubb» og bare en løst sammensatt gruppe av personer som har de samme synspunktene på hvordan supportere skal opptre og hva som er god supporterkultur.

• Les om Ultras-supportere på Wikipedia.

- Skal være trygt på Åråsen

Målet til Lillestrøm er at UFC-folka nå skal gå i seg selv, og innrette seg etter Kanari-Fansens regler. Det er en forutsetning for at de skal få komme inn på Åråsen igjen.

- Når vi er trygge på at de innordner seg etter KFLs regler, kan de komme tilbake. Det skal være trygt å gå på Åråsen, dette er tross alt en minoritet blant tilskuerne våre, sier Mathisen.

Som innrømmer at LSK mest av alt ønsker at gruppa forsvinner og at utbrytersupporterne igjen går tilbake til Kanari-Fansens felt.

LSK vet ikke hvem de utestenger

- Vi vil at gruppa skal opphøre som den er nå, sier Mathisen.

Bortsett fra litt blussing tidligere også, kjenner ikke LSK-ledelsen til alvorligere situasjoner med UFC.

Debatt

Synes du det er riktig å utestenge UFC fra Åråsen?