Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK vil bli Chelseas farmerlag

LSKs spillerutvikler og tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen møtte sportsdirektør Frank Arnesen i går.

Lillestrøms spillerutvikler ble tatt imot av sportsdirektør Frank Arnesen på danskens kontor. Den tidligere storspilleren har ansvaret for spillerutvikling og talentjakt i londonklubben.

Etter positive samtaler er håpet en avtale som gjør at Lillestrøms beste talenter får prøve seg i megaklubben til Roman Abramovitsj, samt at Chelseas økonomiske muskler og popularitet kan hjelpe LSK med å hente de beste spillerne i Norge.

Besøk eller prøvespill

- Tror du det er aktuelt for Chelsea å låne ut sine talenter til spill for LSK i Tippeligaen?

- Nei, det tror jeg ikke, men vi kan være mer som et farmerlag. Gode spillere fra mindre klubber kan hentes hit før de eventuelt drar videre til Chelsea, sier Johnsen til Dagbladet.

- Vi håper på en avtale der våre talenter får vist seg fram for Chelsea, enten ved at de kommer hit eller ved at våre spillere drar på prøvespill.

Mange norske talenter

Lillestrøm har hatt en stusselig sesongstart i Tippeligaen, men kan få en opptur hvis samtalene bærer frukter. Om en avtale blir inngått, kan det være aktuelt for LSK å dra til London med klubbens talentgrupper og arrangere treningskamper både i Norge og England.

EKS-CHELSEA: LSK-trener Erland Johnsen benytter sin fortid som Chelsea-spiller i samtalene med London-klubben. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
EKS-CHELSEA: LSK-trener Erland Johnsen benytter sin fortid som Chelsea-spiller i samtalene med London-klubben. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Johnsen sier danske Arnesen og Chelsea har tro på norsk spillerutvikling.

- De ser at det er en del gode talenter i Norge, sier den tidligere Premier League-proffen.

Johnsen tror LSKs eksisterende samarbeidsavtaler med gode norske talentutviklere gjør dem populære for laget som vant Premier League i 2005 og 2006, og FA Cupen så sent som i fjor.

- Vi kan være en inngangsport for Chelsea i Norge, og vi har allerede avtaler med klubber som Bærum, Lørenskog og Skeid. De er alle er flinke til å utvikle unge spillere.

Brekkstang Johnsen

Selv om Chelsea er en annen klubb enn da Johnsen skremte engelske angripere i midtforsvaret, er nordmannen fortsatt populær i London. I løpet av åtte år spilte han 136 kamper for londonklubben. I 1995 ble han kåret til årets spiller i klubben.

- Det har selvfølgelig vært en brekkstang at jeg kjenner klubben, folka og var så lenge der, sier Erland Johnsen til Dagbladet.

Når en eventuell avtale vil være i boks er ikke klart.

image: LSK vil bli Chelseas farmerlag
STARTET I NORGE: John Obi Mikel startet sin europeiske karriere i Lyn og Tippeligaen på vei til Chelsea.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media