LSK vil kjøpe Ystaas

Sogndals Kristian Ystaas (21) er ønsket av Lillestrøm, men er også aktuell for Brann.

U21-landslagsspilleren har kontrakt med Sogndal til sommeren. Nå har Lillestrøm signalisert at de vil gi en million for å hente ham til Åråsen, og fått klarsignal fra sogningene til å innlede samtaler med spilleren.

- Lillestrøm har opptrådt veldig ryddig i denne prosessen. Bestemmer Kristian seg for at han ønsker å gå til Lillstrøm, tror jeg vi skal bli enige om det økonomiske, sier daglig leder i Sogndal, Yngve Hallén til Bergens Tidende.

I Bergen sitter Brann og venter på pengehjelp til å forsterke laget. Ystaas har tidligere signalisert at han kunne tenke seg å spille for Brann. Også Lillestrøm er klar over Ystaas' ønske om å spille for bergensklubben.

- Vi har diskutert overgangssum med Sogndal, men har ikke snakket med Ystaas ennå. Jeg vet ikke hva han vil, men jeg tror han vil til Bergen, sier daglig leder Frank Grønlund i LSK.

Trenger sponsorhjelp

Brann må uansett ut med 600 000 kroner i utdanningskompensasjon, selv om Ystaas skulle bli Bosman-spiller til sommeren. Klubben har ikke penger, og er avhengig av sponsorhjelp om de skal hente inn nye folk. Chess-direktør Idar Vollvik kan bli mannen som hjelper klubben til å sikre seg Ystaas.

- Helst ville vi ha hentet Azar Karadas, men det ser mørkt ut. Vi har ikke diskutert Ystaas med Brann. Men vi er i hvert fall enige om at de trenger en ny spiss, og det ønsker vi å hjelpe dem med. Aller helst ønsker vi å bidra til å hente profiler, men så lenge de er gode nok til å forsterke laget, ser jeg ikke bort fra at vi kan bidra, sier Vollvik.

Kan bli i Sogndal

Ystaas' agent Erik Moe tror spillerens framtid vil være avgjort i løpet av to uker. Foreløpig vil ikke Ystaas selv si noe om hvor han helst vil spille.

- Jeg vet ikke hva jeg helst vil siden jeg ikke har snakket med noen av klubbene ennå. Jeg synes Hallvar Thoresen er en fin fyr, ellers kjenner jeg Lillestrøm kun som et motstanderlag, sier Ystaas til BT.

Det er også fullt mulig at Ystaas blir i Sogndal. Han er tilbudt ny kontrakt, men har ikke svart.

- Det er like sannsynlig at han forlenger som at han lar være, sier agent Erik Moe.

ETTERTRAKTET: Sogndals Kristian Ystaas (t.h.), her i kamp for Norge U21 mot Danmarks Jan Kristiansen.