LSKs første tap på tre måneder

- Bra for selvtilliten vår, sier Lyn-treneren.

(Dagbladet.no:) Lillestrøm - Lyn 0-1. Lillestrøm har kanskje vært Norges beste lag i vinter. Før Lyn-kampen sto LSK bokført med sju seire, fem uavgjorte kamper og bare ett tap. Og det tapet kom så langt tilbake som i starten av januar.

I formiddag kom det andre tapet på nesten tre måneder.Lyn sikret seg en psykisk viktig seier en uke før seriestart, etter en resultatmessig svært varierende oppkjøring.

- Dette var et steg i riktig retning. Vi var bra i 1. omgangen og solide i den andre. Jeg synes vi vant fortjent, sier Lyn-trener Henning Berg til Dagbladet.no.

Går for gull

Han ønsker likevel ikke å legge for mye i det at de slo laget som av mange er tippet som en veldig het gullkandidat.

- Resultatet er bra for selvtilliten, og det viser at vi kan. Men det var bare en treningskamp, og hadde vi tapt 3-0, så hadde det ikke nødvendigvis vært krise.

- Hva er målet deres i år?

- Vi var ikke langt unna gullet i fjor, og det blir feil å legge lista lavere i år. Målet er derfor å vinne serien. Vi kan ikke konkurrere med de andre topplagene når det gjelder spillerkjøp, men vi har likevel mange gode spillere i Lyn.

I RUTE: Jo Tessem sørget for Lyn-seier mot gullfavoritt Lillestrøm, én uke før seriestart. Foto: SCANPIX
I RUTE: Jo Tessem sørget for Lyn-seier mot gullfavoritt Lillestrøm, én uke før seriestart. Foto: SCANPIX Vis mer

Lobbet inn seiersmålet

Lyn tok ledelsen tidlig på Marbella, da Jo Tessen lobbet ballen over LSK-keeper Otto Fredrikson etter åtte minutter.

Ifølge Romerikes Blad skapte Kanarifuglene flere gode sjanser til å utlikne i 1. omgang, men Robert Koren og Olivier Occean klarte ikke omsette dem i mål.

Den tidligere LSK-spilleren Magnus Powell hadde også en ålreit sjanse mot sine gamle lagkamerater.

Mange bytter

Begge lagene har forsterket lagene sine i vinter. Lyn har hentet inn Eddie Gustafsson, Magnus Powell, Ahmad Elrich, Espen Hoff og Dylan Macallister. Mens LSK blant annet har sikret seg giftige Olivier Occean og Trond Olsen.

Elrich startet for Lyn og etter pause kom både Macallister og Hoff inn for Oslo-laget.

- Elrich spilte nesten hele kampen, og var god. Det samme var Espen. Macallister var også god i perioder, sier Henning Berg.

LSKs første tap på tre måneder

Som også gledet seg over at Powell var tilbake på banen etter skade.

Utover i kampen var det langt oftere spillerbytter enn målsjanser. Alt i alt var hele 36 spillere på banen. Lillestrøm sendte også assistenttrener og den tidligere landslagsbacken Gunnar Halle (40) på banen.

Espen Hoff fikk ikke så mange minutter i debuten som han hadde håpet på, og ble byttet ut etter at han fikk seg en smell i låret.

- Han fikk en hofte i låret. Han skal trene alternativt i ettermiddag, men dette kommer til å gå raskt over, sier Lyns fysioterapeut Geir Kåsene til Dagbladet.no.

Royal League-finale neste

Begge lagene skapte et par gode sjanser mot slutten, men verken Michael Mifsud eller Dylan Macallister klarte å overliste keeperne.

Etter at 90 minutter var unnagjort, fortsatte kampen med en ekstra halvtime for at de som ikke har fått spille så mye i vinter også skulle få prøve seg. Andreas Haddad scoret for LSK, men det målet teller ikke på sluttresultatet.

Torsdag venter FC København i Royal League-finalen for Lillestrøm, og på søndag serieåpner de mot Rosenborg på Åråsen. Lyn seriedebuterer borte mot fjorårets sølvvinner Start.

Debatt 

Lyn og Lillestrøm kom på 3. og 4. plass i fjor. Hvordan tror du det går med dem i år?

KOM INNPÅ: LSKs assistenttrener Gunnar Halle kom på banen mot Lyn.
DEBUTERTE: Etter mye overgangsrot spilte Espen Hoff sin første kamp for Lyn.