LSKs Johnsen og Brenne er spilleklare

Les lokalrunden før 18. runde i Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Poengkrigen i Tippeligaen skjerpes uke for uke. I kveld spilles flere viktige kamper, og lokalavisene melder om siste nytt før 18. serierunde.

Lillestrøm - Aalesund

Marius Johnsen og Simen Brenne er tilbake etter henholdsvis strekk og vond hals, skriver Romerikes Blad.

Johnsen har vært strekkskadd siden midten av juli, og har bare fått en seriekamp for Lillestrøm etter overgangen fra Start. Han går neppe direkte inn på laget:

- Marius kan trolig være med på benken. Han har hatt god framgang, men med tanke på det som skjedde sist da han dro opp igjen skaden, så er vi veldig forsiktige denne gangen, sier Lillestrøms fysioterapeut Jørn Karlsen.

I Aalesund har en tidligere LSK-spiller, dagens AaFK-kaptein Magnus Kihlberg, hengt seg på forrige helgs kritikk av Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

- Lillestrøm er veldig tøffe, ligger helt på grensen og drar mye i trøyene. Spesielt Frode Kippe drar mye i trøyer. Det var masse greier med han i cupkampen i juli. Men etter at det har vært mye fokus på ham i det siste, håper jeg dommerne følger med han litt ekstra, sier Kihlberg til Sunnmørsposten.

Mot duellsterke Lillestrøm kan 204 centimeter høye Tor Hogne Aarøy være god å ha. Men han har slitt med leggproblemer og er usikker.

HELSTAD-VIKAR: Armann Björnsson spiller spiss sammen med Robbie Winters mot Start i kveld. Foto: Scanpix
HELSTAD-VIKAR: Armann Björnsson spiller spiss sammen med Robbie Winters mot Start i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er mer usikker nå enn jeg var før i uka. Kanskje venter vi helt inn mot kampstart før det bestemmes om jeg kan spille, sa Aarøy etter fredagens trening der han ga seg under oppvarmingen.

Odd Grenland - Viking

Odds egen hjemmeside er mest oppdatert på ståa i Grenlands-klubben.

Oddgrenland.no melder at trener Gaute Larsen varsler samme startellever som for åtte dager siden, da Odd slo Viking 2-1 i kvartfinalen i cupen.

Torjus Hansén har vært skadeplaget, men trente for fullt fredag.

Alexander Ødegaard sitter etter all sannsynlighet på benken hos Viking, og Uwe Rösler forklarer hvorfor i Stavanger Aftenblad:

- Når vi spiller flat 4-4-2, er det vanskelig å få plass til Alexander på venstrekanten. Der spiller Gaarde. Jeg vil heller ikke bruke han på høyrekanten i 4-4-2. Alexander er en bedre spiller på venstresiden, mens Pimpong er mer vant med å spille til høyre. Balansen i laget blir bedre med Pimpong til høyre, sier tyskeren.

Ragnvald Soma trente ikke i går på grunn av en stiv hamstring han pådro seg fredag, men sa til Aftenbladet.no i går at han er optimist.

LSKs Johnsen og Brenne er spilleklare

- Dersom fremgangen er like bra i morgen (søndag) som den var fra fredag til lørdag, skal det gå greit, sier Soma.

Fredrikstad - Tromsø

Hans Erik Ramberg spiller fra start i stedet for Raymond Kvisvik som er suspendert, melder Fredrikstad Blad.

Lokalavisa kan også opplyse om et comeback på Fredrikstad stadion i kveld: «Thomas Arntsen gjør i kveld comeback som speaker på Stadion etter at Ole Duenes har gått inn i en annen stilling.»

I Tromsø-avisenes nettutgaver er det ikke mye ferskt nytt å finne om laget i dag. Det som imidlertid har vært kjent i to uker, er at keeper Knut Borch står i mål ettersom Sead Ramovic har karantene for gule kort.

Borch har ikke spilt i Tippeligaen på 15 måneder på grunn av skader.

- Planen var at jeg ikke skulle spille før neste år. Men vi var jo klare over at det kunne bli aktuelt å spille før det. Og det er jo derfor jeg er med i dette sirkuset, for å spille kamper, sa Borch til Bladet Tromsø da det ble klart at Ramovic måtte stå over.

Lyn - Strømsgodset

Lyn kommer til å merke savnet etter Edu. VG Nett har regnet på Lyns poengsanking med og uten nigerianeren på topp denne sesongen.

Han har spilt 11 av 17 kamper. I de kampene han har vært på banen, har Lyn i gjennomsnitt tatt 1,63 poeng, mens snittet er på 0,66 på de seks kampene han ikke har vært med, skriver avisa.

Selv om Lyn har god råd etter salgene av Stefan Gislason og Edu, er det ikke mulig å erstatte en så god spiss, mener sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Men klubben kan ha en ny nigerianer på trappene:

- En som kan erstatte Edu finner vi ikke, det er ikke bare et norsk topplag som ville vært svekket ved å miste en så god spiller. Men vi har en ny ung nigerianer på vei inn, en 18-åring vi kjøper forutsatt at Edu består den medisinske testen i Tyskland, sier Bjarmann til Aftenposten.

Strømsgodset melder på klubbens egen nettside at Christer George er tilbake i troppen etter skade, mens Keijo Huusko er tilbake fra karantene.

Ellers forteller klubben at kampens hoveddommer Ken Henry Johnsen dømmer sin første tippeligakamp i kveld. Han har imidlertid dømt Strømsgodset ti ganger i 1. divisjon, og Godset har vunnet åtte av kampene.

Start - Brann

Fædrelandsvennen har «Nedturen i sør» som den øverste artikkelen på fotballseksjonen i sin nettutgave. Det er lite lystig lesning for sørlendinger, men det skal nevnes at artikkelen er skrevet av en Bergens Tidende-journalist, og har havnet i sørlandsavisa som en del av 100 % Fotball-samarbeidet mellom regionsavisene.

Start-trener Stig Inge Bjørnebye gleder seg imidlertid til kamp mot serielederen. Selv om han vet at resultatene på hjemmebane er under pari, er han optimist:

- Det er mange formspillere og det stor grad av engasjement og kvalitet på trening. Begge lag tør å spille fotball, og jeg tror det blir en spennende kamp og en bra kamp, sier Bjørnebye til TVSØR.

I Bergen håper man på at Armann Björnsson, som for et år siden ble hentet tilbake til klubben som stopper, skal slå til som Thorstein Helstad-erstatter i kveld.

Han spilte spiss i klubben da han var på lån i 2002, og har også blitt brukt offensivt i cup og europacup etter salget av Bengt Sæternes i år.

De siste dagene har islendingen terpet bevegelser og avslutninger med Brann-trener og eks-måljeger Mons Ivar Mjelde.

- Det handler om å løpe riktig og komme på rett plass. Jeg har bevegelsesmønsteret i kroppen. Nå gjelder det bare å få det til, sier Björnsson til bt.no.

PÅ BENKEN: Marius Johnsen starter trolig på benken for Lillestrøm i dag.
FORETREKKES: Uwe Rösler mener Razak Pimpong passer bedre inn i 4-4-2-formasjonen enn Alexander Ødegaard.