LSK Kvinner med stortap

LSKs kvinner fikk juling på Åråsen

Tapte stygt for Manchester City i kvinnens mesterliga.

OVERLEGNE:De engelske seriemesterne var overlegne på Åråsen. Manchester Citys Demi Stokes scorer kveldens andre under Champions League-kampen i fotball mellom LSK Kvinner og Manchester City på Åråsen stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
OVERLEGNE:De engelske seriemesterne var overlegne på Åråsen. Manchester Citys Demi Stokes scorer kveldens andre under Champions League-kampen i fotball mellom LSK Kvinner og Manchester City på Åråsen stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LSK Kvinner var flere nummer for små og tapte hele 0-5 for Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale torsdag kveld.

Det betyr i praksis at det er over før bortekampen i England om en uke. Den kampen blir en ren parentes etter utklassingssifrene på Åråsen.

– Vi åpnet litt offensivt de første 15 minuttene, men så ble vi spilt lavere og lavere, og det er uavklart hvem som går i press. Vi mangler trykk i duellspillet. Det er ikke det at vi er juniorer, men vi ligger langt bak dem vi møter. Det ble en tung dag på jobben, sa LSK-trener Hege Riise til NTB.

LSK hang med i det første kvarteret i hver omgang, men strengt tatt noterte vi ingen målsjanser til hjemmelaget gjennom nitti minutter. LAK hadde ett fattig skudd på mål.

– Vi skulle gjerne ha gitt publikum et annet resultat, men det er nok dette nivået vi er på nå. City har en helt annen oppfølging og helt andre ressurser ens oss, sa Riise.

Det var likevel jevnt og tamt fram til Manchester City scoret på sin første sjanse etter 26 spilte minutter. Lillestrøms forsvarsspill var ikke patent, og personlige feil gjorde at Demi Stokes scoret uten altfor mye press mot seg.

Overtok

Etter scoringen tok City over banespillet totalt ut omgangen. Blant annet hadde Nikita Parris en mulighet til å legge på til 2-0 med hodet etter en corner, men avslutningen gikk utenfor. Bortsett fra det var det ikke direkte farlig foran Cecilie Fiskerstrand i LSK-buret før gjestene fikk et litt enkelt straffespark med fem minutter igjen av omgangen. Straffesparket kom nok en gang etter slurv i LSKs bakre ledd.

Isobel Christiansen scoret sikkert til høyre for Fiskerstrand, og dermed 2-0.

Manchester City var hakket bedre i alt før pause, i aggressiviteten, i duellene, i pasningsspillet og giftigheten foran mål.

Tungt

Lillestrøm hevet seg fra bunnivået før pause og var bedre igjen i begynnelsen av 2. omgang. De store sjansene uteble, og etter et drøyt kvarter var det igjen gjestene som tok grep.

Kampens flotteste scoring kom etter 69 minutter, og det var igjen Manchester City som scoret. Innbytter Claire Emslie skjøt vakkert med venstrebeinet i det lengste hjørnet fra rundt 16 meters hold. Målet kom helt uten press av noe slag.

Kort tid etter la City på til 4-0, og det var Jane Ross som headet ballen pent i mål etter et presist innlegg. Samme Ross trillet inn et nytt mål til 5-0 fra kort hold bare minutter etter det igjen. City brukte bare ni minutter på de tre siste scoringene.

– Vi må bruke bortekampen til læring og plukke oss ut noen fokuspunkter, blant annet at vi må prøve å holde nullen, sa Riise om den mildt sagt vriene bortekampen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer