Lillestrøms protest avvist:

LSKs protest avvist etter to mot én i avstemmingen - Kippe må stå over «livsviktig» kamp mot Stabæk

Fikk rødt kort mot Sogndal i helga.

VISTE DET RØDE KORTET UT I LUFTA: Dommer Svein Erik Edvartsen ga et rødt kort motsatt vei av der Frode Kippe sto (til venstre), men sistnevnte måtte likevel forlate banen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VISTE DET RØDE KORTET UT I LUFTA: Dommer Svein Erik Edvartsen ga et rødt kort motsatt vei av der Frode Kippe sto (til venstre), men sistnevnte måtte likevel forlate banen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Lillestrøm tapte 1-2 på hjemmebane mot Sogndal i helga, var det noe helt annet enn romeriksklubbens sportslige innsats som fikk oppmerksomhet.

Dommer Svein Erik Edvartsen spurte angivelig Frode Kippe og Marius Amundsen hvem av de to som skulle ha det røde kortet, etter at Martin Ramsland ble felt innenfor 16-meteren.

Kaptein Kippe fikk det røde kortet, mens Amundsen - som var først borti Ramsland - fikk spille videre.

Da varslet Lillestrøm at de ville legge inn en protest på det de mente var et feilaktig rødt kort til Kippe og «uakseptabelt av en dommer i Tippeligaen».

Protesten er nå behandlet, og LSK fikk ikke medhold. Det skriver Romerikes Blad i dag.

Vurderer å anke

Avisa skriver at Lillestrøm må klare seg uten forsvarskjempen i den svært viktige bortekampen mot Stabæk på lørdag. Det har fått klubben til å vurdere en anke.

- Vi ser på mulighetene til en eventuell anke, sier daglig leder Robert Lauritsen til Romerikes Blad.

Det kan love godt for klubben dersom de velger å anke, særlig fordi avgjørelsen ikke skal ha vært enstemmig.

- Det stemmer at avgjørelsen ble tatt med to mot én stemme. Uenigheten gikk rett og slett på om Kippe burde hatt rødt kort eller ikke, sier von der Fehr til avisa.

Beklaget

I pressesonen ble det hett da det røde kortet ble diskutert. Det endte opp med en ordkrig mellom LSK-spillerne og Edvartsen, og sistnevnte uttalte at «spillerne er uærlige» og sa at «kynismen lever på Åråsen». Han kalte også forsvarerne deres for «treige».

Lillestrøm varslet altså en protest, men Edvartsen tok likevel det hele med knusende ro like etter kampen. Men dagen etter innrømmet dommeren at han ikke burde sagt det han gjorde.

- Lillestrøm har selvsagt sin fulle rett til å legge inn protest, og jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete» etter kampslutt. Som dommer skal jeg uttale meg om egne prestasjoner på banen. Jeg vil derfor beklage mine uttalelser overfor LSK, uttalte Edvartsen til fotball.no.

Kanarifuglene ligger på 15. plass i Tippeligaen etter 25 runder, fire poeng bak Bodø/Glimt på kvalikplass. Stabæk står med like mange poeng som Bodø/Glimt, og er heller ikke sikret plass i neste års Tippeliga.

Dermed kan det bli tøff kamp for overlevelse mellom de to lagene i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer