Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LuaLua stjal ett poeng

Nedturen fortsetter for Liverpool.

Vi fulgte kampen live

Portsmouth kom til Anfield tirsdag uten manager og uten særlig håp om poeng mot et aggressivt jaktende Liverpool. Men Steven Gerrard &ble temmet da Lomana Tresor LuaLua headet inn utligningsmålet i siste spilleminutt.

Liverpool fortsetter nemlig å slite, så også mot Portsmouth i tirsdagens kamp i engelsk eliteserie. Til tross for et klart spillemessig overtak i kampen, særlig i annen omgang, sto det fortsatt 0-0 før Stephen Gerrard nok en gang scoret.

Hans direkte frispark rett i mål etter 70 minutter ga Liverpool håp om å klare den sjuende seieren på rad hjemme på Anfield. Men Portsmouths LuaLua ville det annerledes.

Lyspunktet


Det var stort sett nevnte Gerrard som var Liverpools eneste lysglimt i en typisk engelsk gjennomsnittskamp, der manager Rafael Benitez måtte gi keeper Jerzy Dudek tillit igjen på grunn av skade hos Chris Kirkland. John Arne Riise satt for øvrig på benken hele kampen. På managerbenken hos Portsmouth satt Velimir Zajec som en midlertidig løsning i påvente av ny sjef.

Det var ingen imponerende førsteomgang fra Liverpools side, men Milan Baros var veldig aktiv foran mål og spilte seg fram til flere sjanser uten at noen baller havnet innenfor stengene. Liverpool styrte stort sett spillet mot et svakt Portsmouth som sjelden kom seg over midtstreken og til reelle avslutninger.

I annen omgang åpnet Liverpool betydelig bedre og friskere, og etter bare noen få minutters spill kom Gerrard til en farlig avslutning, men ballen strøk like utenfor krysset. Tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger, nå i Portsmouth-drakta, snappet også opp et farlig tilbakespill i åpningsminuttene, men klarte ikke å omsette gavepakken i mål.

Blod på tann


Istedenfor var det Liverpool som kom tilbake. Etter en takling av Xabi Alonso fikk Liverpool frispark like utenfor 16-meteren. Stephen Gerrard smelte til fra nærmere 30 meter og ballen gikk utagbart i mål via stolpen.

Etter scoringen fikk naturlig nok Liverpool blod på tann og hadde klart overtaket i kampen, men istedenfor å cruise inn til sin sjuende hjemmeseier på rad, var det Portsmouth som satte stopp for den gode hjemmestatistikken med en voldsomt sluttspurt.

Innsatsen ble belønnet med poeng da Lomano LuaLua snappet opp en dårlig avklaring fra Dudek og utlignet med hodet i det siste ordinære spilleminuttet av kampen. Dudeks aksjer hos Benitez blir nok ikke større etter den svake innsatsen en av de få gangene han ble satt på prøve.

Dermed satt Liverpool igjen med bare ett poeng fra en kamp de totalt sett dominerte. Avstanden oppover på tabellen begynner også å bli stor for et lag med Liverpools dimensjoner.

(©NTB)

TYVEN, TYVEN: Antonio Nunez blir taklet av LuaLua. Sistnevnte stjal ett poeng i en kamp hjemmelaget stort sett dominerte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media