Lucas (20) rystet verdenseliten

Da Henrik Kristoffersen skuffet, viste Lucas Braathen seg fra sin beste side.

JAAA! Lucas Braathen jubler etter seieren i Sölden. Foto: Joe Klamar / AFP
JAAA! Lucas Braathen jubler etter seieren i Sölden. Foto: Joe Klamar / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sveitsiske Gino Caviezel ledet storslalåmen i østerrikske Sölden etter første omgang, ti hundredeler foran Henrik Kristoffersen (26).

Kristoffersen har i en årrekke vært Norges beste kort i både slalåm og storslalåm, men måtte se seg vippet ned fra tronen av unge Lucas Braathen (20).

- En seier var for mye forlangt, men jeg visste at jeg var kapabel til å havne på pallen. Jeg er blitt bedre teknisk og er sterkere enn før, sier Braathen i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter løpet.

Braathen kjørte et sterkt løp etter femteplassen i første omgang. Med det ble de siste minuttene en rein thriller.

Men verken Kristoffersen eller sveitsiske Gino Caveziel klarte å tukte den unge nordmannen, som med det tok sin første verdenscupseier, 0,05 sekunder ned til Marco Odermatt og 0,46 ned til nevnte Caviezel.

CV

Lucas Pinheiro Braathen
Alder: 20 år (født 19. april 2000)
Klubb: Bærum Skiklub
Verdenscupdebut: 8. desember 2018 i storslalåm i Val d'Isère.
Verdenscupen: 1 seier (storslalåm)

Vant søndag sin første verdenscupseier under sesongåpningen i storslalåm i Sölden. (NTB)

- Rå prestasjon

- Det er en utrolig rå prestasjon. Han innfrir, har tatt steget videre fra gjennombruddssesongen, det er utrolig sterkt, sier Tom Stiansen til Dagbladet.

Den tidligere toppalpinisten og 71 grader Nord-programlederen kjenner ikke Braathen personlig, men har hørt mye om unggutten:

- Han er veldig uredd, og har veldig trua på seg selv. Du kommer langt med det. Når du i tillegg er så god på ski som han er... han gjør en stor feil før flata, som han sikkert taper ett sekund på, og han henter seg inn. Det er rått, sier Stiansen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte en svært sterk andre omgang. Han startet åttende sist, og plasserte seg 17 hundredeler foran Thibaut Favrot, som på det tidspunktet ledet.

Kjørte ut

Etter ham kom imidlertidsveitsiske Marco Odermatt - som la seg på førsteplass med et helt sekund på Haugen. Den norske veteranen havnet til slutt på åttendeplass.

Fjorårets verdenscupvinner Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i første omgang. Fabian Solheim gjorde det samme i andre.

Braathens seier var Norges første i Sölden siden Aksel Lund Svindal vant der i 2007.

- Jeg har lagt press på meg selv. Media og tilskuerne har mindre forventninger enn jeg selv har. Men jeg trives med presset, sa Braathen til Dagbladet tidligere denne uka.

- Jeg tar ikke renn så høytidelig. Jeg ser på det som nok en treningsrunde. Om jeg kjører ut er ikke det verdens undergang. Målet i år blir å etablere seg i disse topposisjonene. Pallen burde jeg klart ved flere anledninger i fjor. I år er det på tide, sier Braathen.

Som sagt, så gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer