TILBAKE I KAMP: Lucas Leiva (bak) har vært dypt savnet på Liverpools midtbane siden han pådro seg en korsbåndsskade i november. I går var brasilianeren tilbake på banen - to måneder før skjema. Foto: AP Photo/The Canadian Press/Chris Young/NTB scanpix
TILBAKE I KAMP: Lucas Leiva (bak) har vært dypt savnet på Liverpools midtbane siden han pådro seg en korsbåndsskade i november. I går var brasilianeren tilbake på banen - to måneder før skjema. Foto: AP Photo/The Canadian Press/Chris Young/NTB scanpixVis mer

Lucas tilbake på banen to måneder før skjema

Spilte 16 minutter i Rodgers første kamp som Liverpool-sjef.

(Dagbladet): Toronto FC - Liverpool 1-1.

Liverpools nyansatte manager Brendan Rodgers benyttet seg av hele 23 spillere da han ledet sitt nye lag for første gang i kamp mot Toronto FC i et oppgjør som endte 1-1.

Selv om den tidligere Swansea-sjefen lot mange unge, ferske spillere få sjansen - deriblant målscorer Adam Morgan - var det trolig gjensynet med Lucas Leiva som varmet helrøde hjerter mest.

To måneder før det opprinnelige skjemaet for sin retur, var brasilianeren tilbake på banen etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade mot Chelsea i november i fjor.

- Den perfekte proff 25-åringen har trolig høstet mer anerkjennelse for stabiliseringsjobben han gjør på rødtrøyenes midtbane i den perioden han har vært borte enn han faktisk fikk da han spilte jevnlig. Fraværet har blitt brukt som en av forklaringene på Liverpools begredelige ligasesong, som endte i en høyst skuffende åttendeplass.

Rodgers hadde med seg Lucas på pressekonferansen før møtet med Toronto, og ga midtbanemannen en glødende attest da han fikk spørsmål om hans kvaliteter på banen.

- Han er den perfekte proff. Han kommer til å bli en briljant spiller for meg under min tid i Liverpool, og jeg gleder meg til å se ham tilbake i toppform. Jeg har bare vært en kort tid i klubben, og da jeg først kom, fikk jeg høre fra alle hvilken enestående spiller og personlighet han er. Og han er faktsisk enda bedre når du møter ham ansikt til ansikt og ser hvor hardt han jobber, sa Rodgers, ifølge Liverpools hjemmeside.

Guttedrøm Nordiren proklamerte at han kommer til å bygge laget sitt rundt Lucas, og er mektig imponert over måten han har kjempet seg tilbake fra korsbåndsskaden på.

- Han har hatt en skade som normalt krever ni måneders rehabilitering før du er tilbake i det hele tatt, så han er to måneder foran skjema. Det er bare mulig gjennom én ting: Rein viljestyrke og hardt arbeid. Jeg vet at han har jobbet hardt hver eneste dag for å komme tilbake, og som jeg sa tidligere; han er ikke bare en toppspiller, men en strålende fyr i tillegg, sa Liverpool-sjefen.

Lucas inntreden kvarteret før slutt var et av kveldens høydepunkter på Rogers Center. Et annet var da 18 år gamle Adam Morgan utliknet for rødtrøyene halvveis ut i annen omgang.

Den lokale akademispilleren satte foten på Raheem Sterlings utsøkte forarbeid og jublet som om det skulle ha vært en matchavgjørende fulltreffer i Premier League.

- Jeg klarer ikke sette ord på det. Det er noe jeg har drømt om hele livet. Jeg vet at det bare var en oppkjøringskamp og en enkel avslutning, men alle mål teller. Jeg er henrykt over å ha scoret, sa Morgan til liverpoolfc.com like etter kampslutt.

REALISERTE GUTTEDRØMMEN: 18 år gamle Adam Morgan (t.v.) fikk spille hele annen omgang mot Toronto FC, og takket for tilliten ved å score Liverpools utlikningsmål etter 69 minutter.  Foto: Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP/NTB scanpix
REALISERTE GUTTEDRØMMEN: 18 år gamle Adam Morgan (t.v.) fikk spille hele annen omgang mot Toronto FC, og takket for tilliten ved å score Liverpools utlikningsmål etter 69 minutter. Foto: Tom Szczerbowski/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer