HARDT SLAG: Lucas Leiva må opereres for kneskaden, og mister resten av sesongen for Liverpool.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
HARDT SLAG: Lucas Leiva må opereres for kneskaden, og mister resten av sesongen for Liverpool.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNISVis mer

Lucas ute resten av sesongen

- Et stort tap, mener Alsaker.

(Dagbladet): Liverpool bekrefter i dag på sine hjemmesider at Lucas Leiva mister resten av sesongen på grunn av kneskaden han pådro seg mot Chelsea denne uka.

De røde vant ligacupkvartfinalen på Stamford Bridge, men prisen kan vise seg å bli høy for Kenny Dalglish & Co.

Liverpool forteller at det er fremre korsbånd i brasilianerens venstre kne som er skadet, og Lucas må gjennomgå operasjon før han kan tenke på å komme tilbake.

- Hei, alle sammen. Jeg vil bare bekrefte at jeg er ute resten av sesongen. Jeg er veldig lei meg for dette, for jeg koser meg på banen for tiden, melder midtbanespilleren selv, via sin Twitter-konto.

- Jeg er sikker på at jeg vil komme tilbake sterkere, og oppnå alt jeg drømmer om i Liverpool-drakta, fortsetter han.

Stort tap
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Lucas-skaden kan ramme Liverpool hardt.

- Han har utviklet seg til å bli en av de beste ballvinnerne i Premier League. Og med Gerrard ute også, er dette et ganske stort tap. I tillegg er det synd for en mann som Charlie Adam, som har nytt veldig godt av å spille med Lucas, sier han til Dagbladet.

- Jeg tror det er et større tap i kampene mot store lag, de skal nok håndtere litt enklere motstand uten Lucas. Men han var forrige sesongs beste Liverpool-spiller i manges øyne, og han har tatt nye steg og blitt en fast brasiliansk landslagsmann. Han har bare gjort den defensive rollen til sin, mener Alsaker.

- Han var ikke så populær blant fansen de første årene?

- Vi må huske at han kom inn i en tid med Gerrard og Alonso, og da har fansen gjerne litt andre midtbanetyper i hodet sitt. Lucas er fortsatt ingen fantastisk kreativ midtbanespiller, men stadig flere av de beste lagene ser nytten av et defensivt anker som er lojale mot jobben sin. Den rollen har han vokst veldig godt inn i. Når du parrer ham med Adam og hans geniale pasninger, får du en veldig godt balansert midtbane, sier TV 2-kommentatoren.

Taklingskonge
Lucas Leiva selv varslet i går at han trodde det var alvorlig, og undersøkelsene i dag ga ham altså rett.

Skaden kommer selvfølgelig både ubeleilig for 24-åringen og klubben, som endelig begynte å se hvilken viktig rolle Lucas fyller i laget fra Merseyside.

Mange mener brasilianeren, som fikk mye kritikk i sine første måneder på Anfield, har vært Liverpools beste spiller også denne sesongen.

Blant annet har Lucas, ifølge Opta, gjort flest taklinger (68) av alle spillerne i Premier League i år.

Fra før er som nevnt Liverpools vante kaptein Steven Gerrard ute på ubestemt tid med en betent ankel.