TIL FINALE: Tsjekkiske Lucie Safarova er klar for finalen i Roland-Garros-turneringen i tennis. Serbiske Ana Ivanovic ble slått 7-5, 7-5 i torsdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
TIL FINALE: Tsjekkiske Lucie Safarova er klar for finalen i Roland-Garros-turneringen i tennis. Serbiske Ana Ivanovic ble slått 7-5, 7-5 i torsdagens semifinale. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARDVis mer

Lucie Safarova til finalen i Roland-Garros

Vant mot Ivanovic.

Tsjekkiske Lucie Safarova er klar for finalen i Roland-Garros-turneringen i tennis. Serbiske Ana Ivanovic ble slått 7-5, 7-5 i torsdagens semifinale.

Den 13.-seedede tsjekkeren møter enten førsteseedede Serena Williams eller Timea Bacsinszky fra Sveits i lørdagens finale.

Lucie Safarova er i karrierens første Grand Slam-finale etter at hun blant annet slo ut meritterte Maria Sjarapova på veien. Likevel var det overraskende at hun skulle slå Ivanovic i torsdagens semifinale. Ivanovic vant den prestisjetunge tennisturneringen i Paris i 2008.

TAP: Ana Ivanovic røk ut. Foto: AP Photo/Francois Mori
TAP: Ana Ivanovic røk ut. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

Safarova innledet svakt og lå under 2-5 i første sett, men snudde og dro det i land med 7-5. I den andre settet var 28 år gamle Safarova i føringen fra start av.

Safarova er den første kvinne fra Tsjekkia på 34 år som tar seg til finale i Roland-Garros-turneringen. Hana Mandlikova vant turneringen i 1981.

(NTB)