Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luck avslutter i Kollen

Tyske Frank Luck vant dagens verdenscup-jaktstart og spikret tredjeplassen i verdenscupen. Etterpå røpet den tyske veteranen at VM i Holmenkollen neste år blir hans siste konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle soldaten strålte etter seieren. Etter tre svake løp i Kollen fikk han avslutningen han drømte om. Han har vært stabil i hele år, men etter løpene i USA og Canada har han følt seg dårlig.

- Kroppen har vært slapp, jeg har hatt store problemer. Derfor var det ekstra moro å lykkes i dag, sa Luck som fra 8. startposisjon hadde tatt mål av seg til en plass blant de fem beste.

Med to strafferunder på fire skytinger gikk han ut 3,5 sekunder foran franskmannen Raphael Poiree etter siste standplass-besøk. De andre kanonene var hektet av.

- Jeg kjente meg OK, men gikk vel egentlig bare og ventet på at Raphael skulle komme opp i ryggen på meg. Jeg snudde meg en gang, og så at han slet tungt. Da var det bare å spa på inn mot mål, sa Luck som vant med 13,9 sekunder.

- Det var herlig stemning rundt løypa her i dag. Det er alltid gøy når det er mange som ser på. Uten tilskuere er det kjedelig å gå, mener Luck.

Landsmannen Ricco Gross var den eneste som skjøt feilfritt i dag. Fra 15. plass banet han seg vei gjennom feltet og tok den siste plassen på pallen.

Trippelvinner Sven Fischer feilet fem ganger på standplass og klarte ikke å kopiere Olena Zubrilovas fire seire i kvinneklassen. Men det spilte liten rolle, tyskerne har stort sett alltid en mann eller to på pallen.

(NTB)