LADET MED DOPING: Frank Luck innrømmer at han fikk i seg doping mens han gikk for Øst-Tyskland. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
LADET MED DOPING: Frank Luck innrømmer at han fikk i seg doping mens han gikk for Øst-Tyskland. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Luck innrømmer dopbruk

- Men jeg vant gullene ærlig.

|||(Dagbladet.no) Den tyske skiskytterlegenden Frank Luck (41) innrømmer at han brukte doping på 1980-tallet, men han hevder at dette skjedde uten hans viten og vilje.

Det var i gårsdagens sending av tv-programmet «Sport Inside» mannen med 11 VM-gull kom med innrømmelsen.

Overfor avisa Bild hevder Luck at han aldri tok - eller fikk i seg - doping mens han var i verdenstoppen.

- Jeg kan se meg i speilet hver dag, med visshet om at alle medaljene mine er vunnet på ærlig vis, sier Luck.

Eks-skiskytteren hevder at det først var i 1994 han ble klar over at han hadde dopet seg som ung løper, mens han gikk for det øst-tyske landslaget.

- Jeg ble spurt om jeg hadde sett sånne piller før. Da forsto jeg at jeg hadde tatt doping, sier Luck.

Han framholder også at steroiden Turinabol ikke hadde noen effekt og han føler derfor at det ikke er en drøss med skjellet som nå ramler ut av skapet. Luck var tidenes VM-konge i skiskyting, helt til Ole Einar Bjørndalen i vinter passerte ham på adelskalenderen. I tillegg til 11 VM-gull har også Luck to OL-gull i samlingen.

Eirik Kvalfoss utkjempet mange tøffe dueller med Frank Luck og han synes det er trist at tyskeren en gang dopet seg.

- Det er litt seint å komme med dette nå. Jeg synes det er leit, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå, sier Kvalfoss til NRK.

Jürgen Wirth, en tidligere landslagskollega av Luck fra DDR-tiden, har ifølge NTB beskyldt daværende DDR-trener Frank Ullrich for å stå bak doping av laget. Det bestrides av Luck.

- Han ba meg aldri om å ta noen piller, og han var heller aldri til stede da jeg spiste pillene. Jeg vet ikke om Frank Ullrich kjente til det som foregikk, men det var iallfall ikke han som kontrollerte det jeg ble fôret med, sier han.

Tysklands skiforbund har på grunnlag av Wirths anklager innledet etterforskning av Ullrich, som er tysk landslagssjef.