- Lucky Buck har en stor vinnersjanse

Trener Jan Kristian Waaler tror på seier for Lucky Buck til tross for løpsfri etter derbytriumfen. Men kusk Vidar Hop er betenkt.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner på hest!

(Dagbladet.no): Lucky Buck var ikke heldig da han trakk bakspor. Kusk Vidar Hop kunne ønsket seg et mer fordelaktig spor. Lucky Buck har ikke startet siden han utklasset konkurrentene i Derby for snaue to måneder siden. Trener Jan Kristian Waaler tror imidlertid det ikke spiller noen stor rolle med et langt løpsopphold. Den store forhåndsfavoritten kan være en favoritt i fare på Leangen lørdag.

- Jeg er ikke helt fornøyd med baksporet. Det er et uromoment at vi har Twist Chocolate foran oss. Herfra er vi helt prisgitt konkurrentene. Alt kommer an på hvordan løpet blir kjørt, om det blir tempo eller ikke. Han ble grisestri for meg i dødens en gang tidligere, så det er ingen posisjon vi ønsker oss.

- Selvfølgelig skal han regnes med vinnersjanse, men med disse forutsetningene tør jeg ikke kalle ham en banker, sier storløpsekspert Vidar Hop til dagbladet.no.

Det har vært spekulert i om Lucky Buck har vært borte fra løp grunnet en skade. Han skulle startet på Gävle 18. september, men ble strøket. Dette ga næring til skaderyktene. Trener Jan Kristian Waaler kan berolige spillerne.

- Lucky Buck har aldri vært skadet. Han har kun startet 18 ganger i sitt liv. Og han er like fin i beina som en toåring. Han skulle startet på Gävle, men jeg valgte å stryke ham da han plutselig sto med hevelser i bena. Jeg tror årsaken til det var at han hadde spist et eller annet i luftegården som han ikke tålte. Det lå ikke noe mer dramatikk i det. Og han var ikke tjukk i beina lenge. Men for å starte skal han være hundre prosent i orden, opplyser treneren som har stor suksess med det meste han har av unghester om dagen.

- Jeg har siktet inn disse fireårs-løpene. Neste start blir i Axel Jensen på Bjerke den 12. november. Lucky Buck har travet 18 løp og vunnet i 11 av dem. Med en sånn hest er det klart jeg ser lyst på sjansene, tross baksporet. Det kan bli moro med tempo i løpet. Går det for sakte må vi bare kjøre frem.

,Normalt er det uansett en stor vinnersjanse,  mener Jan Kristian Waaler.

TOMMELEN OPP IGJEN. Kusk Vidar Hop er usikker på grunn av sporet. Men treneren tror han kan heve tommelen igjen i V75-6. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TOMMELEN OPP IGJEN. Kusk Vidar Hop er usikker på grunn av sporet. Men treneren tror han kan heve tommelen igjen i V75-6. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Banen skal passe bra. Jeg setter selvfølgelig et lite spørsmålstegn ved at han har fått et løpsopphold. Han holder nok ikke toppform, men vil bli hvassere i neste start. Lucky Buck har gjort fine løp etter lange løpsopphold også tidligere, så det tror jeg ikke spiller noen stor rolle.

- Vi kjører med det samme utstyret han travet med i Derby. Det blir draskylapper og aluminiumssko på alle fire.

Midtfjeld-kvartett i kampen

Per Oleg Midtfjeld laster opp fire hester fra stallen på Momarken. Toppstammede Ølmer har vist solid utvikling og står fint til på strek i V75-1/V5-3. 4-åringen står med to strake seirer og kan meget vel lede hele veien.

Tipsekspert Bengt Berg strør ikke om seg med kroner i V75-1, men velger Ølmer som en Dagblad-banker.

- Er Ølmer en banker, Per Oleg Midtfjeld?

- Ølmer har vist fin utvikling og trener bra. Han støter på skjerpet motstand, men utvikler seg hele tiden. Jeg vil ikke kalle ham en banker, men jeg blir ikke sjokkert om han vinner igjen, sier trener og kusk Per Oleg Midtfjeld.

Sterke Enjoyment F. (V75-5) var suveren fra tet i seiersløpet sist. Formen skal være konservert, og Jobie Tempest-sønnen har vist seg god i begge ender av løpene. Sterke avslutninger har vært 7-åringens varemerke. Det får han bruk for når Langelidgutten står 20 meter foran. Men et trangt fjerdespor kan skape trøbbel for den store favoritten.

- Lucky Buck har en stor vinnersjanse

- Enjoyment F. var knallgod sist i V65. Denne gang er det helt andre forutsetninger med tillegg. Langelidgutten står 20 meter foran, men skulle favoritten svikte er ikke Enjoyment F. sjanseløs med litt tur på veien.

Wilhelmsen-duo utfordrer i Josef Klein

Trond Willy Wilhelmsen eier både Quintus Karsk og Incanto November og vil ha et ord med i laget i Josef Kleins Æresløp. Førstnevnte er startrask, og det blir spennende å se hva han er god for etter et langt løpsopphold. En andre plass i det italienske storløpet Orsi Mangelli forteller alt om høy klasse.

- Quintus Karsk har trent veldig fint. Det er snakk om en fin type som skal være godt forberedt. Han travet 1.17,5 i et hurtigarbeid nylig og kjentes sterk og fin ut. Jeg tror han ender blant de tre, sier Midtfjeld om Alf Palema-sønnen som kuskes av Lars Anvar Kolle.

- Incanto November som jeg kjører selv får godkjent for innsatsen sist. Det ble for langt fram ute i sporene. Han møter et par bra, men jeg tror han skal gjøre et godt løp. Med klaff kan han dukke opp blant de tre første i mål, mener Oleg.

Vidar Hops vurdering av sine oppsitt lørdag:

- Leo (V75-2/V5-4) er det en best mulig premie som gjelder for. Han holder fin form, men er best når han er med framme direkte. Det blir sjanseartet fra tillegg og tøft med tanke på seier.

- Strong Knight (V75-3/V5-5) travet et meget fint løp i seiersløpet på Drammen sist etter galopp. Jeg synes han er verdt en gardering selv fra et dårlig spor.

- Key To Come (V75-5) travet et bra løp sist på Sørlandet. Da avsluttet han fort fra en plass bak i køen. Han støter på noen gode, men står fint til i førstespor. Vi får smyge med og håpe på en fin premie. Kanskje til og med en trippelplass.

- Dorr Valentin (V75-7) har fin form og fint spor. Distansen passer perfekt. Jeg synes han bør regnes på tre-fire hester, avslutter Vidar Hop.

SEIERSGLIMT I ØYET. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld har høy seiersprosent på sine hester.
TRENER SOM FÅR DET TIL. Jan Kristian Waaler er ekstremt dyktig til å trene ungheststjerner. Lucky Buck er utvilsomt en av de beste.
ØLMAGE. Litt rund rundt midjen er Ølmer. Men vallaken er i rivende utvikling.
TOPPFORM. Enjoyment F. er i toppform. Vallaken skal hente 20 meter på gode Langelidgutten i V75-5.