Ludvig (23) satte uoffisiell verdensrekord

Nå utfordrer han Northug.

(Dagbladet): Mandag satte 23 år gamle Ludvig Søgnen Jensen fra Bærums verk uoffisiell verdensrekord på 100 meter sprint, da han kom over målstreken på 11,25 sekunder på Eineåsen skianlegg.

Da på lasermåling og uten pistolskudd og reaksjonstid.

- Jeg sparer kanskje to tideler eller noe sånt på det. Men jeg fikk en grei tid til tross for at det ikke var veldig bra føre, sier han til Dagbladet.

Vil kjempe om verdensrekorden Nå utfordrer han nåværende rekordinnehaver Timo André Bakken, som i mars ble beste herreløper med 11,82 sekunder, da det for første gang i historien ble arrangert 100 meter sprint i langrenn, på Bislett Stadion.

- Jeg håper denne videoen kan være nøkkelen min til å få invitasjon til deltakelse på Bislett. Det var derfor jeg lagde den. Det hadde betydd veldig mye å få være med å kjempe om verdensrekorden, sier han.

- Jeg tror jeg er god nok.

- Skulle slått Northug - Hvordan tror du at du hadde gjort det i duell mot Petter Northug?

- Han var med på Bislett i fjor og gjorde det ikke så veldig bra. Så jeg tror jeg skulle slått ham.

- Utfordrer du ham?

- Ja, absolutt. Hvis han tar utfordringen så.

Northug er derimot ikke med i 23-åringens drømmespurt. Aller helst skulle han gjerne møtt russiske Alexey Petukhov og svenske Emil Jönsson.

Og hadde han slått dem?

- Ja, det tror jeg.

Varmer opp med friidrettsøvelser Jensen har holdt på med vanlig langrenn i flere år, men siden han la opp for noen år siden har han bare trent sprint og hurtighet. Nå er drømmen at det på lang sikt skal bli flere hundremeterkonkurranser.

23-åringen peker på akselerasjonen sin som hans beste styrke.

LYNRASK: Ludvig Søgnen Jensen har en selvtillit som minner om Petter Northugs, og nøler ikke med å utfordre skikongen til sprint.
LYNRASK: Ludvig Søgnen Jensen har en selvtillit som minner om Petter Northugs, og nøler ikke med å utfordre skikongen til sprint. Vis mer

- Samtidig har jeg blitt sterkere med tida, og er ganske rask.

Før sprinten bruker han øvelser fra friidretten som oppvarming.

- Jeg har plukket opp ulike tøyevarianter derfra, for å få blod i beina. Så tenker jeg bare på å gå så fort jeg kan.

- Hvor sliten blir man etter en sånn spurt?

- En bruker mye krefter, men det går jo bare et par minutter før en henter seg inn igjen. Jeg kan godt gå noen sånne spurter før jeg blir skikkelig sliten. Men akkurat der er nok Northug bedre enn meg, sier han og ler.

 

  

UTFORDRES: Petter Northug fikk ingen finaleplass i hundremeterssprinten på Bislett i fjor. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTFORDRES: Petter Northug fikk ingen finaleplass i hundremeterssprinten på Bislett i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer