<strong>MUSTASJ-MÅL:</strong> Mens Neymar hang om halsen på den velkomne målscorer Fred (t.v.), kom Dani Alves til med sine barteluggende fingre. Foto: NTB Scanpix
MUSTASJ-MÅL: Mens Neymar hang om halsen på den velkomne målscorer Fred (t.v.), kom Dani Alves til med sine barteluggende fingre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lugget Fred i barten da målet endelig kom

Før kampen tok Scolari en alvorsprat med spissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamerun-Brasil 1-4:

BRASILIA (Dagbladet): Alt gikk ikke på skinner for Brasil i de to første kampene av gruppespillet, og den som fikk mest tyn, var spissen Fred (30).

Han ga laget et mål i åpningskampen mot Kroatia, gjennom at han la seg rett ned i feltet og dermed lurte dommeren til å blåse straffe. Men det har vært lite av det vi vanligvis forbinder med Brasils mange klassiske 9-ere: Mål.

Dro Fred i barten Det så ut til at han også mot Kamerun skulle gå i garderoben som en spiss uten selvtillit og scoringsteft, men rett etter pause fikk han endelig muligheten foran målstreken. Og denne gangen misset han ikke.

Målet feiret han med intens jubel, og det var tydelig at også lagkameratene kjente øyeblikket som en befrielse. Dani Alves kom over fra stikk motsatt kant, og benyttet anledningen til å lugge John Carews gamle lagkamerat i barten.

Også Neymar kommenterte ansiktspryden i jubelscenene, opplyste banens gigant på pressekonferansen etterpå.

- Ja, jeg gjorde det! Jeg sa det på forhånd, at barten ville bringe lykke. Og da han scoret, måtte jeg jo si: «Hva var det jeg sa?»

Måtte ta alvorsprat Landslagssjef Luiz Felipe Scolari medgir imidlertid at ikke alt bare var latter rundt Fred før avspark i Brasilia.

- Han har vært veldig stresset. Han er en spiller som trenger å ha ballen, men i de to første kampene har han kvittet seg med den fort. Samtidig har han så gjerne ønsket å score mål, forteller Scolari.

- Men ting må komme naturlig. Dette skjedde også i Confederations Cup, og det sa jeg til ham før kampen, sier Scolari.

Ble toppscorer Han snakker om prøve-VM her i Brasil i fjor, hvor Fred (sammen med Fernando Torres) ble toppscorer med fem mål på fem kamper. Også da sto han målløs etter de to første i innledningen.

- Han vet jeg har full tillit til ham, og vi fikk en god prat. Vi har fortsatt ikke den Fred vi så i prøve-VM, men hvis dere studerer måten vi spilte på mot Kamerun, så ser dere at han posisjonerte seg annerledes. Og det tjente vi på, sier landslagssjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer