Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luis Figo stiller som presidentkandidat i Fifa

Utfordrer Sepp Blatter.

FOR PRESIDENT: Luis Figo forteller til CNN at han stiller som kandidat til presidentvervet i Fifa. Her mes din svenske kone, Helen Svedin. Foto: EPA / Pedro Nunes / NTB Scanpix
FOR PRESIDENT: Luis Figo forteller til CNN at han stiller som kandidat til presidentvervet i Fifa. Her mes din svenske kone, Helen Svedin. Foto: EPA / Pedro Nunes / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere stjernespilleren Luis Figo vil utfordre fotballpresident Sepp Blatter.

42-åringen forteller til CNN at han stiller som presidentkandidat i Fifa, fordi han mener organisasjonen altfor ofte blir assosiert med ordet «skandale».

- Jeg bryr meg om fotball, og jeg liker ikke det jeg ser når det kommer til imaget til Fifa. Og det gjelder ikke bare de siste årene, sier Figo til CNN.

- Hvis man søker på Fifa på internett, så er skandale det første ordet som dukker opp. Imaget til Fifa er noe av det første som må endres, fotballen fortjener bedre enn dette, sier 42-åringen.

Luis Figo vant Gullballen i 2000. Han har spilt for storklubber som Barcelona, Real Madrid og Inter.

- Jeg er glad for å annonsere at jeg stiller som kandidat som Fifa-president. Fotball har gitt meg så mye, og nå ønsker jeg å gi noe tilbake, skriver den tidligere fotballstjerna på Twitter.

For å kunne stille som kandidat må man ha støtte fra fem ulike nasjonale forbund. Danmark skal være blant landene som støtter Figo som kandidat.

Figo er den femte kandidaten som ønsker å utfordre Sepp Blatter. Fristen for å melde seg som kandidat går ut i morgen. Fra før har tidligere Tottenham-spiller David Ginola, Jerome Champagne, Prince Ali og Michael van Praag.

Valget finner sted i Zürich 29. mai.