Luis Suarez hedret sønnen to ganger i comebacket

Scoret to mål da Liverpool ble kvitt andre-omgang-spøkelset.

VELKOMMEN BENJAMIN:Luis Suarez hedret sin nyfødte sønn ved to anledninger etter at han scoret to mål. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
VELKOMMEN BENJAMIN:Luis Suarez hedret sin nyfødte sønn ved to anledninger etter at han scoret to mål. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB ScanpixVis mer

Sunderland-Liverpool 1-3 (0-2)

(Dagbladet): Kveldens kamp inneholdt mye: Scoring med armen, hedring av familie, Luis Suarez tilbake, og alt i alt en spennende og underholdende kamp for alle som liker fotball.

Liverpool var det eneste laget i årets Premier League som ikke hadde scoret i andre omgang, og folk har beskyldt de røde for å «slutte å spille fotball» etter hvilen. Det var nok derfor mange Liverpool-supportere som ble bekymret da Sunderland reduserte like etter pause, men det var det ikke grunn til.

Spillerne selv innrømmer at de hadde den dystre statistikken i tankene.

- Selvfølgelig var det i våre tanker. Det skjedde i Swansea at de kom tilbake i kampen. Det handler ikke alltid om å score mål, men det handler om å drepe kamper, sier Sturridge via TV 2.

EN HJELPENDE HÅND: Daniel Sturridge sender ballen i mål med armen, men dommer Howard Webb godkjenner scoringen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
EN HJELPENDE HÅND: Daniel Sturridge sender ballen i mål med armen, men dommer Howard Webb godkjenner scoringen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer

Luis Suarez scoret to mål mot Sunderland da de møttes sist i januar, og gjorde det samme i «comebacket» i kveld. Ved begge anledninger hadde han en t-skjorte hvor han hyllet sin nyfødte sønn Benjamin. Angriperen viste at han fortsatt er rusten, men dukket opp på rett plass to ganger i kampen etter godt forarbeid av Sturridge to ganger.

- Jeg tror ærlig talt ikke det er en bedre spissduo i Premier League, med all respekt, sier Brendan Rodgers på pressekonferansen etter kampen.

Simon Mignolet har hatt en strålende sesong for Liverpool etter overgangen fra nettopp Sunderland, men i kveld kunne det virke som han i et lite øyeblikk glemte hvilket lag han spilte på. Sisteskansen ga en retur på et ikke alt for godt skudd av Sung Yueng Ki, og Emanuele Giaccherini fikk en enkel jobb med å redusere tidlig i andre omgang.

Annullert scoring Publikum fikk servert en pangstart på kampen, og det var Liverpool som startet best. Steven Gerrard fikk mulighet på frispark fra en gyllen posisjon, og banket ballen mot hjørnet. Keiren Westwood reddet forsøket mesterlig, men Martin Skrtel hamret returen i nettet. Midstopperen var i en hårfin offside, og scoringen ble korrekt annullert.

Etter 23 minutter fikk Sunderland en av sine to største muligheter i den første omgangen. Frispark fra 25 meter og ut er ikke alltid så farlig for keeper, men når det er Sebastian Larsson som står med ballen er det grunn til bekymring. Svensken hamret ballen i tverrliggeren bak tidligere Sunderland-keeper Simon Mignolet, som spilte sin første kamp mot gamleklubben etter overgangen i sommer.

De fleste husker nok den spesielle episoden på Stadium of Light da en badeball satte daværende Liverpool-keeper Pepe Reina ut av spill. Den første scoringen til Liverpool i kveld var ikke like kontroversiell, men Daniel Sturridge scoret med armen.

HEDRET SØNNEN: Luis Suarez viste fram en ny t-skjorte i andre omgang, med samme budskap. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
HEDRET SØNNEN: Luis Suarez viste fram en ny t-skjorte i andre omgang, med samme budskap. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer

Episoden skjedde etter at Kolo Toure stusset en corner videre til spissen, som traff kula med overarmen. Dommer Howard Webb fikk ikke med seg episoden, og en svært skyldig Sturridge valgte å roe ned feiringen etter sin femte scoring for sesongen.

- Det var en veldig god ball av Gerrard. Jeg traff den ikke med hodet slik jeg ønsket, men den gikk likevel inn via armen. Jeg ville ikke feire det, men det er slike ting som skjer, sier Sturridge om scoringen.

Suarez tilbake Luis Suarez spilte sin første kamp i Premier League etter bite-karantenen, og fikk alt annet enn en varm mottakelse av hjemmefansen. Han klarte å stilne publikum like før pause, da Sturridge serverte sin makker ballen etter en fin prestasjon på høyresiden.

Uruguayaneren feiret scoringen med å vise en t-skjorte med bilde av sin nylig fødte sønn samt kjæresten, med påskriften «Los Amo», som kan oversettes til «jeg elsker dere alle». I andre omgang byttet han like godt t-skjorte, og viste nok en gang fram det samme budskapet, denne gangen uten bilde.

Det var også den første kampen for Sunderland uten manager Paolo Di Canio, som fikk sparken tidligere denne uka.