ADIOS ANFIELD: Luis Suarez er ferdig i Liverpool, og har offisielt meldt overgang til Barcelona. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix
ADIOS ANFIELD: Luis Suarez er ferdig i Liverpool, og har offisielt meldt overgang til Barcelona. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB ScanpixVis mer

Luis Suárez er klar for Barcelona

Bekreftes av klubben.

(Dagbladet): Da er endelig den lange Luis Suárez/Liverpool/Barcelona-sagaen ved veis ende.

Nå bekrefter Liverpool på sine nettsider at 27-åringen offisielt er klar for Barcelona.

Også Barcelona bekrefter overgangen på sine nettsider.

Suárez har skrevet en femårsavtale med katalanerne, en avtale som bare mangler medisinsk sjekk. Den blir gjennomført i løpe av en ukes tid. Uruguayaneren skal spille med drakt nummer ni i Barcelona, det samme nummeret som nylig Arsenal-klare Alexis Sánchez hadde.

Barcelona kan nå kan skimte med følgende angrepstrio:

Lionel Messi. Neymar. Luis Suárez. 

Klubben er størst - Luis er et veldig spesielt talent, og jeg takker ham for rollen har hatt i laget de siste to årene, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.  Rodgers mener Suárez har vokst som spiller i løpet av tida i Liverpool, og mener både laget og spilleren har hatt godt utbytte av samarbeidet. De har forsøkt å beholde uruguayaneren, men har gitt etter for ønsket hans om å skifte beite.

Brendan Rodgers mener Suarez har vokst som spiller i løpet av tida i Liverpool, og mener både laget og spilleren har hatt godt utbytte av samarbeidet.

De har forsøkt å beholde uruguayaneren, men har gitt etter for ønsket hans om å skifte beite.

- Klubben har gjort alt de kan over en lang periode for å forsøke å beholde Luis i Liverpool. Det er med sterk motvilje og etter langvarige diskusjoner at vi til slutt har innfridd ønsket hans om å flytte til Spania for nye erfaringer og utfordringer. Vi ønsker ham og hans unge familie alt godt. Vi vil alltid anse dem som venner, sier Rodgers.

Til tross for tapet av den suverene toppscoreren (31 mål) fra sist sesong, tror Liverpool-sjefen at han skal fortsette å utvikle laget videre.

- Vi har fokus på framtida, og vi vil streve for å fortsette framgangen og bygge videre på den glimrende Premier League-sesongen. Jeg er trygg på at vi vil bli enda bedre og sterkere i sesongen som kommer. Om det er én ting historien til denne flotte klubben kan lære oss, er det at Liverpool er større en noe enkeltindivid.

- Tungt hjerte Suárez selv sier til Liverpools egne nettsider at familiære årsaker er hovedgrunnen til overgangen. Suárez' kone og familie bor i Spania. 

- Det er med tungt hjerte jeg forlater Liverpool for et nytt liv og nye utfordringer i Spania. Både jeg og familien har forelsket oss i klubben og byen Liverpool, sier han. 

Ifølge engelske medier ligger prislappen på spissen på mellom 770 og 800 millioner kroner.

Forlenget i desember Dermed er en strabasiøs tid for uruguayaneren over. Under VM beit han en motspiller for tredje gang da han satte tennene i italienske Giorgio Chiellini.

FIFA straffet Suárez med å utestenge ham fra all fotballaktivitet i fire måneder - men tillot at spilleren kunne gjennomgå medisinsk test ved klubb-bytte.

Liverpool-spissen ønsket seg bort allerede i fjor vår, og begrunnet det med at han ikke var glad i engelsk media og paparazzifotografer.

Han ble likevel værende siden klubben ikke ville selge ham, og så sent som i desember forlenget han kontrakten sin med Liverpool.

Avtale i fjor? Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez har etter lagets exit fra VM gått ut og sagt at at Barcelona og Liverpool skal ha hatt en avtale om Suárez allerede i november, men at den engelske klubben trakk seg siden 27-åringen hadde en så suksessfylt sesong som han hadde i 2013/2014.

Ifølge Tabarez skal Suárez selv ha fått nyss om at Liverpool hadde trukket seg fra avtalen først etter landskampen mellom England og Uruguay i Brasil.