Luis Suárez om sjokket: - Trodde aldri jeg skulle ta Messis plass

Barcelona-spissen om at Messi har blitt flyttet ut på kanten.

(FourFourTwo): Luis Suárez forventet ikke at han kom til erstatte Lionel Messi som Barcelonas nummer «ni» da han flyttet til den spanske giganten fra Liverpool i 2014.

Suárez har gjort store framskritt denne sesongen, etter allerede å ha vist god form siden han byttet ut Anfield med Camp Nou. Spissen avsluttet en ny god sesong i La Liga med å vinne toppscorer-trofeet Pichichi.

Suárez noterte seg for 40 nettkjenninger i løpet av 35 kamper i ligaen denne sesongen. Han slo blant andre Real Madrids Cristiano Ronaldo (35 mål) i kampen om toppscorertittelen, men det som er mer bemerkelsesverdig er at han har tatt Lionel Messis plass som sentral spiss i prosessen.

Messi, som har vunnet Gullballen fem ganger, har blitt flyttet ut på høyresiden i Barcelona-angrepet slik at Suárez kan blomstre der han er best. Det kom som et sjokk på uruguayaneren.

- Jeg så aldri for meg at jeg ville spille i denne posisjonen fordi Leo spilte som nummer «ni», og jeg tenkte «hvor skal de bruke meg?», forteller han til BeIN Sport.

Ekte vennskap Suárez forteller at han og Messi er gode venner, og at det ikke er noe sjalusi mellom dem.

- Vi går overens veldig bra, både på og utenfor banen. Noen ganger er det vanskelig å forstå, fordi en spiss er alltid sint når han ikke er den største stjerna, men slik er det ikke her.

- Det er ikke noe som er falskt eller skuespill. Det er et ekte vennskap hvor det ikke er noe sjalusi, og vi kommer godt overens.

- Jeg forteller mine barn at jeg spiller med den beste spilleren i historien, og det er et privilegium, sier Suárez.

- Smertefullt Suárez diskuterte også det kontroversielle bittet på Giorgio Chiellini under Brasil-VM i 2014. Han uttrykte ydmykhet overfor hendelsen, men sa samtidig at han gledet seg over måten han slo tilbake på.

- Det var veldig smertefullt, særlig når det gikk opp for meg hva jeg hadde gjort, sier Suárez.

- Det som såret meg mest var hvordan jeg ble behandlet. Suspensjonen var vanskelig, men jeg måtte bare gjøre det beste ut av det.

- Så tenkte jeg: «jeg er privilegert», med tanke på hvordan jeg snudde ting. Jeg tror ikke alle kunne snudd situasjonen slik jeg gjorde, avslutter han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.