Fotball-EM:

Lukaku avslører ny Eriksen-gest

Den belgiske superstjernen Romelu Lukaku (28) varsler at belgierne vil komme med en gest underveis i kampen mot Danmark.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Torsdag skal Belgia møte Danmark i Parken til den andre kampen i gruppe B av EM. Det kan fort bli et følelsesladet oppgjør.

Det blir nemlig Danmarks første kamp etter den grusomme episoden der Christian Eriksen falt om med hjertestans mot Finland.

Spillere og supportere fra hele verden, flere av dem i EM, har allerede kommet med sine gester og hyllester av danskens nummer ti.

Blant annet varmet de finske spillerne opp med t-skjorter med påskriften «GET WELL, CHRISTIAN!» før sin kamp mot Russland.

T-SKJORTER: Lukas Hradecky var blant spillerne som ikledde seg t-skjorter før kampen mot Russland. Foto: Pool via REUTERS/Evgenia Novozhenina
T-SKJORTER: Lukas Hradecky var blant spillerne som ikledde seg t-skjorter før kampen mot Russland. Foto: Pool via REUTERS/Evgenia Novozhenina Vis mer

Det ser ut til at belgierne tar det et steg lengre, skal vi tro stjernespiller Romelu Lukaku.

- Jeg snakka med treneren om å besøke Eriksen. Han (Eriksen, jour.anm) har fortalt meg at han er OK, sa Lukaku, ifølge danske BT.

Og det er nettopp tallet ti som ser ut til å bli nøkkelen for det som nå er en varslet gest fra de belgiske superstjernene.

- Etter ti minutter så kommer vi til å sparke ballen ut for å hylle ham, og så klapper vi. Vi vil klappe med Danmark. Flere av spillerne på vårt lag har spilt med ham, men i morgen er vi der for å vinne og det er det viktigste, sier Lukaku.

Selv spiller han på samme klubblag som Eriksen. De er begge Inter-spillere, og var med å vinne italienske Serie A denne sesongen.

Lukaku har selv vært blant dem som allerde har hyllet Eriksen. I timene etter den grusomme hendelsen i Parken, som sjokkerte en hel verden, var nemlig Lukaku ute på gressteppet i St. Petersburg mot Russland.

GODE VENNER: Romelu Lukaku og Christian Eriksen spiller begge i Inter. Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP
GODE VENNER: Romelu Lukaku og Christian Eriksen spiller begge i Inter. Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP Vis mer

Etter å ha sendt belgierne i føringen, i en kamp de til slutt vant 3-0, løp Lukaku mot kamera for å sende en beskjed til sin danske venn.

- Chris, jeg elsker deg, skrek Lukaku inn i kameraet mens han feiret scoringen med sine lagkamerater.

Det er Belgia som leder gruppen etter én kamp spilt. De har like mange poeng som Russland, men bedre målforskjell. Danmark ligger på sisteplass etter sitt tap mot Finland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer