Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Lukaku festet grepet om toppscorertittelen i målshowet mot Leicester

Romelu Lukaku scoret to ganger da Everton slo Leicester 4–2 søndag og seiler opp som kjempefavoritt til å bli toppscorer i Premier League.

HERJET: Evertons Romelu Lukaku avgjorde kampen mot Leicester. Foto: Foto: Nick Potts / PA / AP / NTB scanpix
HERJET: Evertons Romelu Lukaku avgjorde kampen mot Leicester. Foto: Foto: Nick Potts / PA / AP / NTB scanpix Vis mer

Den storvokste og målfarlige belgieren står nå med 23 fulltreffere så langt i årets sesong. Det er fire flere enn Tottenhams Harry Kane. Arsenals Alexis Sánchez er ytterligere ett mål på etterskudd, men kan pynte på sin statistikk mot Crystal Palace mandag.

Lukaku har vært i voldsom form etter nyttår. Ingen spisser i Premier League har scoret flere mål enn Everton-spissen i den perioden. På de ni siste kampene har måltyven gjort 11 mål.

Ikke rart Everton-fansen trykker spissen til sitt bryst.

Åpningsfest

Søndag fikk Leicester-forsvaret sitt å stri med. Lukaku scoret én gang i hver omgang og bidro sterkt til å avgjøre oppgjøret. Samtidig kom belgieren først på scoringslista etter et lite mål-fyrverkeri tidlig i kampen.

Som publikummer var det nemlig en klar fordel ikke å ankomme forsinket til kampstart på Goodison Park søndag. De første ti minuttene inneholdt nemlig ikke mindre enn tre mål.

Mindre enn minuttet var spilt da Tom Davies prikkskjøt hjemmelaget i ledelsen fra god posisjon etter forarbeid av belgiske Kevin Mirallas. Leicester har samtidig fått et solid løft etter sparkingen av Claudio Ranieri, og kun tre minutter etterpå slo den regjerende ligamesteren tilbake.

Islam Slimani ble frispilt av lagkamerat Demarai Gray, og kvitterte med å sette ballen iskaldt mellom beina på hjemmelagets keeper Joel Robles. Seks minutter deretter var kampen snudd. De fleste ventet innlegg da Marc Albrighton fikk ballen på distanse, men Leicester-spilleren svingte ballen forbi keeper Robles til 2-1-ledelse for gjestene.

2 x Lukaku

Så var det duket for Romelu Lukaku. Halve første omgang var spilt da belgieren stanget inn et innlegg fra Ross Barkley til 2–2.

Fire minutter før pause var kampen på ny snudd. Stopperkjempen Phil Jagielka scoret mot Manchester United sist og plusset på med en ny scoring søndag. Fire minutter gjensto da forsvarsbautaen steg til værs og stanget hjemmelaget i 3-2-ledelse.

Da Lukaku avgjorde kampen med sitt 4-2-mål etter pause var på toppen av det hele Jagielka pasningslegger.

Everton klatret til sjuendeplass på tabellen med seieren. Leicester er nummer 11.

(NTB)