Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lukaku headet Everton et hakk nærmere drømmefinale mot Liverpool

Slo City.

MATCHVINNER: Romelu Lukaku headet inn 2-1 for Everton mot Manchester City i kveldens ligacupsemifinale. Returen går om tre uker. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Romelu Lukaku headet inn 2-1 for Everton mot Manchester City i kveldens ligacupsemifinale. Returen går om tre uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Everton - Manchester City 2-1 (1-0):

(Dagbladet): Manchester City har vært ustabile i Premier League denne sesongen, men var likevel favoritt før det første semifinalemøtet med Everton i ligacupen i kveld.

Det betydde lite.

Everton var nemlig et knepp bedre gjennom hele kampen, vant 2-1 og har dermed et solid utgangspunkt før returkampen om tre uker.

Det betyr at Everton-supporternes våte drøm lever:

Den er å slå byrival Liverpool i ligacupfinalen, noe som kan skje denne sesongen. I første kamp i den andre ligacupsemifinalen slo Liverpool Stoke 1-0 borte tirsdag kveld, og er dermed på god vei mot finalen.

- Vi visste at denne kampen ble en stor utfordring, men vi viste utrolig karakterstyrke, sier Everton-manager Roberto Martínez ifølge NTB.

City startet best Manchester City startet uansett best i kveld, og hadde ballen mye innledningsvis, men til tross for flere lekre kombinasjoner, klarte ikke Manuel Pellegrinis menn å lure seg gjennom et vanntett Everton-forsvar innledningsvis.

Isteden var det hjemmelaget, som åpenbart var gira på en etterlengtet finale, som så farligst ut den andre halvdelen av førsteomgang. Everton lå ganske dypt i banen, men viste evne til å sette fart de gangene Citys teknikere mistet ballen høyt i banen.

Det var åpenbart at å nå ligacupfinalen betyr mye for begge lag. Begge klubbene stilte med tilnærmede førsteellevere i kveldens semi.

Rett før pause vartet City opp med en dobbeltsjanse, men to gode avslutninger i Everton-boksen ble blokkert.

Offside-bonanza Everton satte ballen i nota etter en drøy halvtime, men scoringen ble korrekt annullert for offside ettersom Gareth Barry, som headet ned til John Stones, var tydelig offsideplassert da Leighton Baines slo inn i feltet.

Fem minutter seinere var det Romelo Lukakus tur til å sette ballen i City-målet, men nok en gang ble et Everton-mål korrekt annullert for offside. Lukaku sto i en klar offside da Gerardo Deulofeu tredde ballen gjennom etter å ha gjort et strålende forarbeid.

Rett før pause havnet kula i City-nettet for tredje gang på ti minutter, og denne gangen var alle gode ting tre for Everton.

MÅLLØS: Sergio Agüero prøvde og prøvde, men måtte for en gangs skyld gå målløs av banen i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
MÅLLØS: Sergio Agüero prøvde og prøvde, men måtte for en gangs skyld gå målløs av banen i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer

Spørsmålet er imidlertid om også mål nummer tre burde vært annullert for offside.

Scoringen kom da Ross Barkley dro til fra distanse, og City-keeper Wilfredo Caballero måtte gi retur. Målscorer Ramiro Funes Mori var ikke offsideplassert da Barkley skjøt, men det var Lukaku, som - kanskje - kan ha forstyrret Caballero.

Uansett: Det ble dømt mål, og Everton kunne dermed ta med seg en 1-0-ledelse til pause.

God Lukaku City har vunnet titler jevnt og trutt de siste årene, men Everton er langt mer sultefora. Storklubben har ikke vunnet et trofé siden 1995. Det er lenge for en klubb med ni ligatitler.

Toffees startet klart friskest også etter hvilen mot et tidvis tafatt City-lag. Anført av sprudlende Lukaku, Deulofeu og Barkley presset de blåhvite City bakover i banen.

Lukaku var nær ved å styre ballen i mål etter et godt innlegg fra venstre etter 50 minutters spill, men belgieren var - nok en gang - i offside.

Everton fortsatte stormløpet og etterhvert fikk vi stadig se dueller mellom Deulofeu og Martin Demichelis, som kom inn for Eliaquim Mangala i pausen.

Det var, mildt sagt, en dårlig match for Demichelis, som har slitt med formen denne sesongen. Argentineren slet voldsomt med farta, og ble ekstra ydmyket da Deulofeu slo tunnel på ham etter en snau time.

Svakt fra Agüero Noen minutter seinere var det plutselig City som fikk en kjempesjanse, men da alle trodde Sergio Agüero skulle styre ballen i mål fra god posisjon, vartet argentineren opp med en svak avslutning.

Agüero forsøkte å skyte med venstrebeinet fra rundt fem meters hold, men ballen skled av foten og gikk et godt stykke utenfor.

Rett etterpå var det Barkley som fikk en stor sjanse i andre enden etter håpløst forsvarsspill fra Nicolas Otamendi, men Caballero reddet avslutningen fra spiss vinkel.

Kampen fortsatte å svinge fram og tilbake. 20 minutter før slutt var det Citys tur til å skape en nesten-sjanse, da Kevin de Bruyne skjøt fra rundt 18 meter, men Everton-keeper Joel Robles var kjapt nede og leverte en glitrende enhåndsredning.

Utliknet Noen minutter seinere kom imidlertid utlikningen, og 1-1 var resultatet av en fantastisk kontring.

Everton hadde flyttet mange mann opp, og hadde lite å stille opp med da Fernandinho vant ballen fra Kevin Mirallas og slo en lang ball framover.

Agüero tok ned ballen, satte fart mot Evertons mål og slo en herlig stikker gjennom til innbytter Jesus Navas. Spanjolen var iskald og dyttet ballen forbi en utmanøvrert Robles.

ARGENTINSK JUBEL: Evertons Ramiro Funes Mori jubler etter å ha pirket inn 1-0-målet mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix
ARGENTINSK JUBEL: Evertons Ramiro Funes Mori jubler etter å ha pirket inn 1-0-målet mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manuel Pellegrinis lag skulle imidlertid ikke få pusterom særlig lenge.

Bare to minutter etter utlikningen, headet en småskadet Romelo Lukaku inn 2-1 for hjemmelaget etter et strøkent innlegg fra Gareth Barry og svakt markeringsspil fra Demichelis.

Hinket av banen Da eksploderte Goodison Park, men et lite skår i gleden for Toffees var at Lukaku hinket av med skade noen få minutter seinere.

City presset på for en utlikning på slutten, men oppgjøret endte med 2-1 til Everton.

- Det var viktig å score. Da vi utliknet var vi det beste laget, men Lukaku er en svært farlig spiller, sa City-manager Manuel Pellegrini etter kampen, ifølge NTB.

Uansett lever drømmen om en finale mellom Liverpool og Everton for de fra Merseyside - men før returoppgjøret kan det være greit å minne om den sære bortemålsregelen i ligacupen:

Der teller bortemål først etter 120 minutters spill, og ikke etter 90 minutter som normalt.

• Returoppgjøret mellom Everton og City spilles i Manchester onsdag 27. januar.

SVEVDE HØYT: Så høyt oppe var Manchester Citys Jesus Navas etter å ha styrt inn 1-1 etter en herlig kontring. Foto: NTB Scanpix
SVEVDE HØYT: Så høyt oppe var Manchester Citys Jesus Navas etter å ha styrt inn 1-1 etter en herlig kontring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media