ÅPNET MÅLKONTOEN: Romelu Lukaku scorer sitt første ligamål for Manchester United. Seinere økte han ledelsen. Foto: EUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
ÅPNET MÅLKONTOEN: Romelu Lukaku scorer sitt første ligamål for Manchester United. Seinere økte han ledelsen. Foto: EUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

Lukaku med drømmekamp:
- Manchester United ser ut som i glansdagene

De røde kjørte over West Ham og fikk en pangstart på Premier League.

Manchester United - West Ham 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Ingen Premier League-lag har vunnet åpningskampen oftere enn Manchester United (16) ganger. Og ingen lag har tapt åpningskampen oftere enn West Ham (10 ganger).

Da måtte også gå som det gikk i kveld.

For Manchester United gjelder det å gjøre Old Trafford til et fort denne sesongen, om klubben skal kjempe om ligagullet. Forrige sesong kastet de røde bort mange poeng mot antatt dårligere motstand i Manchester.

I kveld hadde de røde få problemer. Anført av en strålende ligadebut av storkjøpet Romelu Lukaku, valset de røde til tider over West Ham.

- Ja, selvfølgelig var det en drømmekveld. Å spille foran et slikt publikum og for en så stor klubb er en drøm som går i oppfyllelse, men det viktigste var seieren. Fire mål og null baklengs. Vi startet bra og må jobbe hardt videre, sier Lukaku til Sky Sports etter kampen.

Fornøyd Mourinho

24-åringen scoret blant annet to mål, og imponerte sammen med resten av mannskapet til José Mourinho.

- Jeg er selvfølgelig glad. Han scoret to mål. Det er alt vi ønsker. Han kan gi oss så mye denne sesongen og det viste han i dag, sier Pogba til beIN Sports om sin gode venn Lukaku etter kampen.

José Mourinho mente det hele tiden var en vanskelig kamp for Manchester United.

- Jeg syns ikke vi startet spesielt bra, jeg syns det var nervøst de første 15 minuttene. Vi spilte ikke med så mye selvtillit, men så viste vi kvalitet og karakter. Laget viste selvtillit, et ord jeg liker. Vi spilte fotball og jeg er glad som trener for det var mye positivt, sier Morinho til Sky Sports etter kampen.

- Manchester United ser ut som i glansdagene, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det vi fikk se av United nå var dypt imponerende. På alle punkter, individuelt, kollektivt, fysisk. Alle de nye signeringene slår til med en gang. Meget god prestasjon og veldig positivt resultat. Endelig for hjemhjemmepublikumet, sier Brede Hangeland i TV 2-studio.

DAGENS MANN: Romelu Lukaku feirer sin andre scoring for kvelden. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
DAGENS MANN: Romelu Lukaku feirer sin andre scoring for kvelden. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer

Lindelöf vraket

Manchester United-manager José Mourinho har høstet kritikk for sin pragmatiske og til dels defensive tilnærming til kamper. Det laget han mønstret mot West Ham i kveld, var på ingen måte defensivt anlagt.

Henrikh Mkhitaryan, Marcus Rashford, Juan Mata, Romelu Lukaku og Paul Pogba var alle på banen fra start - spillere som har mer offensive enn defensive fibre i kroppen.

Den største overraskelsen for mange var nok at det svenske storkjøpet Victor Nilsson-Lindelöf ikke var å finne i troppen. Svensken har slitt i sesongoppkjøringen, og det er ikke bekreftet om han er vraket eller mangler av andre årsaker, men BBC-journalist Simon Stone melder at han er vraket.

Manchester United startet kampen klart best, og begynte tidlig å male over West Ham. Først holdt Lukaku på å krangle inn 1-0 fra kloss hold, før West Ham klarerte ballen like foran beina på samme mann rett foran målet til Joe Hart, etter forarbeid av Juan Mata.

Etter en halvtimes spill spurte man seg når, og ikke om, den første scoringen skulle komme.

Det tok tre minutter.

Marcus Rashford satte fart på sin venstrekant og la etter hvert en perfekt pasning til Lukaku i bakrom. Spissen hamret til på første touch, og ballen føyk inn i mål via stolpen. Vakker scoring av hjemmelaget.

- Det er timingen, samhandlingen og bevegelsesmønsteret til flere spillere som åpner opp. Genialt av Rashford, helt genialt, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

Matic god

Det hører med til historien at det var det ferske kjøpet Nemanja Matic som kjempet til seg ballen før United angrep. En mann som kan vise seg å bli en svært viktig spiller for de røde denne sesongen.

Begge storkjøpene fikk altså vist seg fram tidlig i ligadebuten på Old Trafford, og begge ble møtt med høylytt synging fra hjemmelagets tilhengere.

- Matic er for meg omgangens klart beste spiller. For en signering det er. Han går rett inn og viser hva United har manglet på midtbanen, sier Hangeland.

Praktdebut

Men det er nok Lukaku som stjeler overskriftene i kveld. Noen minutter etter hvilen stanget kraftspissen inn sin andre scoring for dagen etter et frispark fra venstre.

Den tidligere Everton-spissen har presset på seg etter overgangen, og ikke minst etter at Zlatan Ibrahimovic leverte varene forrige sesong. Han ser foreløpig ut til å takle det med glans.

Rashford spilte også en meget solid kamp, og var millimetere fra scoring, men en avslutning etter snau timen smalt i stolperota. Hele det offensive maskineriet til United gikk på skinner.

Også innbytter Anthony Martial fikk gleden av å øke ledelsen tre minutter før slutt. Han ble spilt gjennom av Mkhitaryan og avsluttet under Joe Hart.

Paul Pogba punkterte kampen med en scoring fra rundt 17 meter minuttet før slutt. Alt stemte United i kveld.

- Det var perfekt. Vi kunne ikke startet bedre. Det var dette vi ville, vinne 4-0 og vinne hjemme, sier Pogba.

- Det er en maktdemonstrasjon, mente Hangeland.

Det er veldig tidlig i sesongen, men Manchester United-fansen får nok fornyet håp om at klubben kan kjempe om edelt metall etter kveldens kamp.

Grunnlaget er iallfall lagt.

Manchester United11004-03
Huddersfield11003-03
Manchester City11002-03
Tottenham11002-03
Arsenal11004-33
Burnley11003-23
Everton11001-03
West Bromwich11001-03
Liverpool10103-31
Watford10103-31
Southampton10100-01
Swansea10100-01
Leicester10013-40
Chelsea10012-30
Bournemouth10010-10
Stoke10010-10
Brighton10010-20
Newcastle10010-20
Crystal Palace10010-30
West Ham10010-40