Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romelu Lukaku har signert for Roc Nation

Lukaku signert av Jay Z

Skal ha byttet ut stjerneagenten Mino Raiola med Jay Z og hans Roc Nation.

NY AVTALE: Romelu Lukaku blir en del av Jay Zs stall av artister og idrettsutøvere. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL
NY AVTALE: Romelu Lukaku blir en del av Jay Zs stall av artister og idrettsutøvere. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester Uniteds stjernespiss og toppscorer, Romelu Lukaku, har signert for Roc Nation Sports. Selskapet er eid av rapperen Jay Z og har en rekke andre sportsprofiler på lønningslista.

Fra før er blant annet basketballspilleren Kevin Durant og Bayern München-spiller Jérôme Boateng representert av Jay Z.

- Jeg er veldig glad for å bli en del av deres stall av utøvere og artister. Dette er en unik mulighet til bygge meg selv opp til et globalt varemerke, samtidig som jeg utvikler meg som utøver, sier Lukaku i en pressemelding.

Da han scoret i helgas Premier League-kamp mot Bournemouth feiret han ved å forme hendene som en diamant. Jay-Z har patent på det samme symbolet, og har brukt det i forbindelse med sine konserter i en årrekke.

Forlater Raiola?

Hva dette betyr for spillerens avtale med agent Mino Raiola er ukjent.

Den normalt seriøse og troverdige franske avisa, L'Equipe, mener å vite at Lukaku har forlatt stjerneagenten. Dette er imidlertid ikke bekreftet av verken Raiola eller spilleren.

Raiola er blant fotballverdens mektigste agenter, og har en rekke stjernespillere på lista. Han har spesielt hatt en sterk posisjon innad i Manchester United de siste åra, med både Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Lukaku som klienter. Nå kan det hende at kun franskmannen er igjen. Mkhitaryan forlot United til fordel for Arsenal i en byttehandel med Alexis Sánchez i januar.

Fra pizzabaker til superagent

Raiola er kjent som pizzabakeren som ble superagent, og er blant bransjens mest kontroversielle figurer.

I 1993 snek han til seg en fotokopi av Dennis Bergkamps kontrakt i overgangen fra Ajax til Inter, og sikret seg verdifull informasjon om hvordan bransjen fungerer. Tre år seinere sikret han seg sin første markante signering, da den tsjekkiske stjernespilleren Pavel Nedved lot Raiola representere ham.

Den tidligere pizzabakeren fikk sitt store gjennombrudd da en ung Zlatan Ibrahimovic signerte hos agentbyrået hans. De fant umiddelbart tonen, og i åra som fulgte har Raiola sikret svensken en rekke lukrative avtaler hos noen av verdens største klubber.

Agenten har fått et litt frynsete rykte gjennom åra, og er kjent for å kreve store penger til sin egen lomme når klubber vil signere spillerne hans. Raiola skal blant annet ha tjent rundt 200 millioner norske kroner da Paul Pogba gikk fra Juventus til Manchester United.

Etter avtalen var i boks kjøpte han den tidligere villaen til Al Capone, en av verdenshistoriens mest beryktede gangstere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!