Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lukakus skrekk-rekke endelig brutt

Romelu Lukaku får kritikk for manglende mål mot storklubbene i Premier League.

SCORER IKKE MOT CHELSEA: Romelu Lukaku har ikke scoret på sju kamper mot gamleklubben i ligaen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SCORER IKKE MOT CHELSEA: Romelu Lukaku har ikke scoret på sju kamper mot gamleklubben i ligaen. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Manchester United bladde opp rundt 800 millioner kroner for Romelu Lukaku (24) i sommer. Kraftspissen noterte seg for 26 scoringer for Everton i Premier League forrige sesong, mens denne sesongen står belgieren «bare» med 12 ligascoringer.

Det mest oppsiktsvekkende er likevel at Lukaku før oppgjøret mot Chelsea ikke har scoret ett eneste mål mot de åtte klubbene som ligger på øvre halvdel av ligatabellen (10 kamper totalt).

Mot Chelsea løsnet det endelig for Lukaku. Scoringen i første omgang i storoppgjøret søndag, var hans aller første mål mot gamleklubben i karrieren og hans første mot topp-8-lag denne sesongen.

Lukaku har scoret mot Everton (9.-plass), Bournemouth (10), West Ham (12), Newcastle (13), Crystal Palace (15), Swansea (16), Huddersfield (17), Southampton (18), Stoke (19) og West Bromwich (20).

Det gir ytterligere vann på mølla til de som mener at Lukaku ikke leverer mot topplagene.

24-åringen har «bare» scoret 15 mål på 63 kamper i ligaen mot klubbene Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham i sin tid som Premier League-spiller, ifølge ESPN (han har spilt fem kamper mot topp-6-lagene siden de hadde saken i oktober).

- Vanskelig

Når du kommer med en prislapp på rundt 800 millioner kroner blir alt du gjør fulgt med lupe. Lukaku har tidvis fått mye kritikk for å score for lite mål, og har tidligere uttalt seg om kritikken som har kommet på bakgrunn av den dårlige statistikken mot topp 6-klubbene.

- Jeg har hørt det av folk. Det er annerledes for hver gang jeg spilte for Everton hadde vi en annen tilnærming til kamper, mente Lukaku tilbake i oktober.

- Noen ganger er det vanskelig når du spiller mot topplagene og du ikke spiller for å vinne og egentlig ikke skaper sjanser. Det er virkelig vanskelig. Nå er jeg i et lag som ønsker å vinne mot de store lagene og vi vil vinne hver eneste kamp, så jeg tror situasjonen vil endre seg, sa Lukaku videre.

Det hører med til historien at Manchester United-manager José Mourinho ofte har en defensiv tilnærming inn mot toppkampene i Premier League. Det har blitt fem mål på totalt seks kamper mot topp 6-klubbene denne sesongen, hvorav tre scoringer kom i 3-1-seieren over Arsenal på Emirates.

Seinest i januar fikk Lukaku slakt av Erik Thorstvedt i TV 2-studio. Da hadde han gått flere kamper uten nettkjenning.

- Folk er opptatt av Lukaku. Men han har ikke hatt en avslutning på mål i Premier League på en måned. Han har vært ute med hodeskade, men likevel spilt en god del minutter etter hvert. Han er ikke i nærheten av å være der han var i begynnelsen av sesongen, erklærte Thorstvedt.

José Mourinho gikk tidligere i sesongen ut og ba fansen om å stå bak Lukaku, slik portugiseren selv sto bak spissen.

Storscorerne

Hvis vi tar en titt på de øvrige storlagene, så er det flere spisser som leverer varene - også mot storlag. For der Lukaku sliter foran mål, bøtter spillere som Sergio Agüero (21 mål), Harry Kane (23 mål) og Mohamed Salah (22) inn mål for sine respektive klubber - også mot topplagene.

Kane og Agüero har nettet mot klubber som Arsenal og Liverpool denne sesongen, mens Salah har scoret mot Arsenal, Tottenham, Chelsea og Manchester City, for å nevne noe.

Det er også verdt å merke seg at Lukaku aldri har scoret mot Chelsea i Premier League, på sju forsøk. Det lover kanskje ikke så godt før helgas kamp mot gamleklubben.

Manchester United - Chelsea spilles søndag 15.05.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!