Lukas Podolski avkreftet Dortmund-rykter etter kommentar fra Fjørtoft

- Jeg ble overrasket over at han gjorde det.

AVKREFTET RYKTER: Jan Åge Fjørtoft tror at Lukas Podolski bekreftet at han ikke vil forlate Arsenal etter at han videreformidlet en beskjed fra Fjørtoft på Twitter (innfelt). Foto: Alastair Grant / AP / Twitter
AVKREFTET RYKTER: Jan Åge Fjørtoft tror at Lukas Podolski bekreftet at han ikke vil forlate Arsenal etter at han videreformidlet en beskjed fra Fjørtoft på Twitter (innfelt). Foto: Alastair Grant / AP / TwitterVis mer

(Dagbladet): Mikrobloggtjenesten Twitter blir flittig brukt av både journalister og sportspersonligheter. Det hender ofte at store internasjonale stjerner formidler til omverden hva de har på hjertet. Noe som derimot ikke skjer så ofte er at store sportsstjerner avkrefter overgangsrykter på tjenesten.

Jan Åge Fjørtoft jobber tett på tysk fotball, og hadde fått med seg at engelske medier spådde en snarlig exit for Arsenal-spiller Lukas Podolski. Nordmannen skrev derfor hva han tenkte om ryktene.

«Rapporter i England om @Podolski10 til Dortmund. Kan ikke se det skje. Feil signal fra Wenger å selge. Spilleren ser ut til å elske London», skrev Jan Åge Fjørtoft på sin Twitter-konto.

Det spesielle var at Lukas Podolski selv fikk med seg hva Fjørtoft skrev, for så å dele det til alle sine følgere via sin Twitter-konto (rundt 426 000 følgere).

Vil ikke bort - Det viser hvordan ting har begynt å bli. Jeg kommenterer saken ut fra det som ble skrevet i England, så retweeter han det jeg skrev. Slik jeg tolker det bekrefter det han at han ikke ønsker seg bort, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Fjørtoft har aldri møtt spilleren personlig, men antar at Podolski kjenner til ham fra Sky Sports. Han synes det er interessant at fotballspilleren, som er i USA for å gjøre seg klar til landskamp i kveld, videreformidlet kommentaren.

- Jeg ble overrasket over at han gjorde det. Han drepte alle spekulasjoner. Det er interessant. Det er spesielt å se at han gjorde det på den måten, sier Fjørtoft, som aldri har opplevd noe liknende tidligere.

IVRIG PÅ TWITTER: Jan Åge Fjørtoft har over 50.000 følgere på Twitter.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IVRIG PÅ TWITTER: Jan Åge Fjørtoft har over 50.000 følgere på Twitter. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er første gang en spiller har bekreftet/avkreftet et rykte på denne måten. Jeg syns det er mer interessant enn morsomt, sier Fjørtoft.

Den tidligere fotballspillere skrev senere at dette var en god måte å bruke Twitter på.

- Det er hvordan jeg opplever Twitter som kanal. Det er utrolig stort i England, og i Tyskland er det i ferd med å bli stort, sier Fjørtoft.