Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luke (16) rystet Solskjærs United

Måtte ut i straffesparkkonkurranse mot nivå tre-klubben Rochdale. Møter Chelsea i neste runde.

STRAFFEKONK: Se alle høydepunktene fra kampen, inkludert straffesparkene. Video: Viasat
  • Man Utd - Rochdale 6-4 etter straffesparkkonkurranse (1-1)

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United måtte ut i straffesparkkonkurranse for å sikre avansement i Ligacupen.

Mason Greenwood reddet United mot Astana i Europa League forrige uke. Etter å ha vært ute med i tapet mot West Ham, var han tilbake i startelleveren og scoret mot Rochdale midtveis i andre omgang.

Nivå tre-klubben rystet derimot de røde djevlene da Luke Matheson (16) utliknet på volley ti minutter etterpå.

Dermed måtte det avgjøres på straffe, og da Sergio Romero reddet straffen til Jimmy Keohane, mens United scoret på samtlige, var avansementet i boks.

SCORET: Luke Matheson (16) etter 1-1-scoringen mot Manchester United. Foto: Richard Sellers / PA Photos / NTB Scanpix
SCORET: Luke Matheson (16) etter 1-1-scoringen mot Manchester United. Foto: Richard Sellers / PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea neste motstander

Ole Gunnar Solskjær droppet å holde pressekonferanse etter kampen, men stilte opp på Manchester Uniteds tv-kanal etter kampen.

- Vi går opp i 1-0-ledelse i mange kamper. I dag gjør vi det, og da tenker vi: «kom igjen, få den neste», som er nøkkelen. Det må gutta lære. Vi må gå for det andre. I denne klubben legger vi oss ikke bakpå og håper det er nok. Å være fornøyd med «godt nok», er ikke det vi vil ha, sier Solskjær.

Han skrøt av Rochdale, samtidig som han sa at han var fornøyd med spillernes holdning da det gikk til straffesparkkonkurransen.

- Alle ville ta straffer, som mot AC Milan i Cardiff. Jeg er veldig fornøyd med selvtilliten til gutta. Vi er bedre på straffesparkkonkurranser enn straffer i kamper, lo nordmannen, med henvisning til de to bommene tidligere i sesongen.

Nå venter Chelsea på bortebane i neste runde av ligacupen.

- Hvis du vil vinne, må du slå de beste. Vi slo dem i den første kampen, vi spilte mot dem i FA-cupen forrige sesong, og det passer fint inn i noen uker med mye reise, sa Solskjær med et ironisk.

Slik var trekningen av fjerde runde i Ligacupen:

Chelsea - Manchester United

Liverpool - Arsenal

Aston Villa - Wolves

Burton - Leicester

Manchester City - Southampton

Crawley - Colchester

Oxford - Sunderland

Everton - Watford

Sjansebonanza for United

Det var Manchester United som holdt mest på ballen innledningsvis, men etter sju minutter holdt Rochdale på å få en gigantisk sjanse.

Fred mistet ballen inne på egen banehalvdel, og Rochdale satte med mange mann, men en lang fot Axel Tuanzebe - kaptein for dagen - stoppet bortelaget.

Etter hvert styrte United mer og mer samtidig som Rochdale begynte å rote med ballen. Plutselig begynte sjansene å renne inn for United.

Marcos Rojo, Paul Pogba og Jesse Lingard fikk hver sin kanonsjanse på hodet, men Rojos ble reddet av keeperen, mens Pogba og Lingard traff nettaket bak Rochdale-keeper Robert Sanchez.

Da første omgang ble blåst av, sto Rochdale med null målsjanser, mens United hadde 16 avslutninger.

Redning på strekk

De tilreisende fra Rochdale, som ligger en halvtimes kjøretur fra Old Trafford, hadde likevel ingen grunn til å gi opp håpet om avansement.

De blåkledde kom kanskje ikke til noen avslutninger i første omgang, men viste vilje og tæl, og det var helt tydelig at ingen skulle ha noe energi igjen når kampen skulle blåses av.

Og da de endelig skulle få sjansen sin, var det bare en sensasjonell bom som gjorde at de ikke tok ledelsen.

Rochdale kontret, og Oliver Rathbone tok med seg ballen inn i boksen. Rochdale-spilleren dro seg forbi en United-spiller, før han slo ut til Callum Camps, som sto helt alene fra tre meter.

Rochdales nummer plasserte derimot ballen rett på Aaron Wan-Bissaka, som reddet på strek.

SCORET IGJEN: Mason Greenwood scoret i sin andre kamp på rad for Manchester United. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Mason Greenwood scoret i sin andre kamp på rad for Manchester United. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Rystet av 16-åring

Etter gigantmissen tok Manchester United over igjen. Etter to nye bommer av Mason Greenwood, var det smått utrolig at det fortsatt var målløst på Old Trafford da man gikk inn i andre halvdel av omgangen.

Men så skulle den sitte for 17-åringen.

Lingard la ballen til rette for unggutten. Greenwood dro av en mann og klinket ballen i mål fra skrått hold.

Men Rochdale hadde ikke gitt opp, og med 14 minutter igjen av kampen rystet en annen unggutt hjemmepublikummet.

Rathbone slo ballen inn i feltet, og på bakre stolpe dunket Matheson (16) til på volley - via gressmatta - og i nettaket.

Ifølge Sam Luckhurst i Manchester Evening News skal både United og Liverpool være ute etter å signere unggutten.

Straffesparkkonkurranse

Da det ble klart at lagene måtte ut i straffesparkkonkurranse, runget «You're getting sacked in the morning» fra bortetribunen.

Når Juan Mata og Andreas Pereira traff med sine, mens Sergio Romero reddet straffen til Jimmy Keohane, var United i førersetet.

Fred, Mason Greenwood og Daniel James gjorde heller ingen feil, og dermed karret United seg videre til neste runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling