Lukker dørene for Husby-debatt

TRONDHEIM (Dagbladet): Oppdal Friidrettsklubb vil diskutere Husby-saken i fred og ro: Styret går inn for at årsmøtet i kveld skal holdes bak lukkede dører.

Den omstridte treneren Kjell Arve Husby har ikke bestemt seg for om han vil bryte med klubben han er æresmedlem av. Husby sier til Dagbladet at han også er i tvil om han skal delta på årsmøtet i kveld.

Kjell Arve Husby ble løst fra alle verv og oppgaver i Oppdal Friidrettsklubb i høst, da åtte friidrettsutøvere meldte seg ut, etter å ha kommet med kraftig kritikk mot ham.

Vurderer fullt brudd

To kvinnelige utøvere anmeldte Husby til politiet for sextrakassering. I forrige uke ble denne saken henlagt, etter bevisets stilling.

- Jeg vet ikke hvor velkommen jeg er i friidretten i Oppdal lenger, sier Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Treneren vurderer nå om han skal bryte med klubben for godt:

- Jeg har tenkt på det, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Hva som skjer i dag vil være helt avgjørende for om jeg fortsatt vil ha noen tilknytning til Oppdal Friidrettsklubb, sier treneren.

På en pressekonferanse i Oppdal sist torsdag, kom Husby med kraftige utfall mot Vebjørn Rodal og navngitte personer i OFIK.

- De har helt bensin på bålet, sa treneren blant annet.

Ifølge avtroppende OFIK-formann Oddvar Dalslåen er det ikke kommet noen forslag som ønskes behandlet av årsmøtet. Valgkomiteen vil foreslå Ola Vammervold som ny leder i klubben.

Ny behandling

I morgen skal også Norges Fri-idrettsforbund behandle Husby-saken på nytt i styremøte.

Friidrettsstyret har tidligere sendt saken til styret i Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske Komité (NIF), med henstilling om å sende saken videre til domsutvalget. Men NIF-styret sendte saken i retur, med beskjed om at den først må behandles i Fri-idrettsforbundets eget domsutvalg.

I begynnelsen av september ble det kjent at Kjell Arve Husby ikke fikk fornyet kontrakten med Norges Fri-idrettsforbund, der han var ansvarlig for en gruppe løpere. Ifølge forbundet var bakgrunnen «en personalsak».