Lukket møte om friidrettens framtid

NORGES IDRETTSHØGSKOLE (Dagbladet): Norges Friidrettsforbund hadde i går kveld møte for å diskutere idrettens framtid. Flere sentrale personer i friidrettsmiljøet mener imidlertid de ble holdt utenfor møtet som ble lukket for media.

Norges Friidrettsforbund la i går klokka 13.30 ut en invitasjon på nett til et åpent møte seinere samme kveld. Samme invitasjon lå også ute på Tjalves nettsider i forkant av møtet, og dette har flere stilt spørsmål rundt.

Dagbladet tok uansett turen på møtet, men ble bedt om å forlate lokalet da møtet begynte. Vi fikk følgende begrunnelse fra friidrettspresident Marius Rooth:

- Du må gjerne være her for å snakke med meg før møtet, men når møtet starter må du gå!

Seint i går kveld sa han følgende om hvorfor vi ikke fikk delta:

- Norsk friidrett er best tjent med at vi ikke er åpne overfor pressen med det vi diskuterte.

Oppringt samme dag

Flere personer Dagbladet har snakket med reagerer sterkt på at møtet ikke er blitt bredere informert om på et tidligere stadium.

- Jeg ble oppringt rundt klokka 12.00 i dag (torsdag) av en bekjent av meg som spurte om vi skulle dra sammen på møtet. Da ble jeg stående som et stort spørsmålstegn. Men jeg greier å fylle tida mi med andre konstruktive ting enn å høre på Marius Rooth, sier Marius Bakken-manager Ståle Jan Frøynes. Verken han eller Marius Bakken visste om møtet før i går. Team Bakken var i fjor i en beinhard sponsorkonflikt med Friidrettsforbundet.

Ville ikke eksludere

Tidligere leder i de aktives organisasjon Anders Falkum er enda mer kritisk:

- Det er feige ledere som ikke er interessert i å høre på andre og bare et par utvalgte personer som ble invitert, sier Falkum til Dagbladet.

Generalsekretær Anne Karin Kolstad i Friidrettsforbundet mener at møtet ikke bare var for spesielt inviterte.

- Vi ønsket på ingen måte å ekskludere noen. Det var et åpent møte hvor vi også hadde invitert noen personer på forhånd. Team DNB, utøvere, trenere og ledere som har vært tilknyttet vår satsning dette året var invitert, sier Kolstad og fortsetter:

- I tillegg inviterte vi Trond Pedersen og Iver Hole som dro opp friidretten på 90-tallet. Steinar Hoen ble også invitert for å gi sine synspunkter. Det er imidlertid for mye forlangt at vi skal invitere alle våre 80000 medlemmer på et slikt møte, sier Kolstad.

- Hva ble så sagt og diskutert på møtet?

- Vi har fått beskjed om ikke å snakke med pressen om dette, sa eks-høydehopper Steinar Hoen og sprintesset John Ertzgaard i går kveld.

Framtida diskutert

Dagbladet har snakket med flere av møtedeltakerne og vet at dette var noen av temaene som ble debattert:Siste tids uro i friidretts-NorgeStrategiplaner for framtida Hvordan folk ser på framtidaDet ble også stilt spørsmål om hvorfor ikke flere møteinvitasjoner ble sendt ut

- Det var et både konstruktivt og positivt møte hvor vi fikk både ris og ros, sier Anne Karin Kolstad.

Ingen vedtak

- Hvorfor ble det annonsert med et åpent møte når det ikke er det?

- Åpent møte er bare headingen på brevet og mange flere fikk brevet enn de som dukket opp, sier Kolstad.

- Ble det fattet noen vedtak?

- Nei, dette er det første av flere møter. Vi vil også arrangere flere slike over hele landet. Alt skal samlet ende med et forslag på tinget neste år hvor vi skal legge den endelige planen for perioden 2004- 2008, sier Anne Karin Kolstad.

KASTES UT: Dagbladets utsendte medarbeider ble bedt om å forlate friidrettsmøte av president Marius Rooth (t.h.). - Norsk friidrett er best tjent med at vi ikke er åpne overfor pressen med det vi diskuterte, sier Rooth.