Lukkøye i drømmeland

YORK (Dagbladet): Peter Oboh sto i hjørnet og så i golvet, Ole Klemetsen var på vei fram og resultatet ser du på dette bildet. Lukkøye er i drømmeland - uten hukommelse og krefter til å reise seg. Og hadde dommeren talt til 100 ville Lukkøye fortsatt vært ligget på ryggen. Obohs sjokkerende venstrehook, som ødela alt det planlagte, ble slått med boksesportens villeste kraft.

- Om jeg er skuffet?, jeg husker jo ingen ting, sier Lukkøye til Dagbladet. - Og forresten kan det være det samme. Shit happens i boksing og det er vel dette man kaller en lucky punch.

Og:

- Slo han virkelig så hardt?

Da Peter Oboh lå på knærne og kysset ringen i York lå Ole Klemetsen fortsatt på ryggen. Han hadde vært med på slagsmål og gått på karrierens desidert største smell. Han ble truffet tidlig, fikk en på leppa han ikke likte, og derfra og ut var det fight som i ei bakgate.

Veldig stygt og veldig brutalt.

- Prøvde jeg å komme opp, spør Lukkøye. - Og så klarte jeg det ikke? Sier du det - da må han ha slått veldig hardt. Men så han ikke veldig svær ut? Han var jo både høyere og større enn meg.

På papiret den alltid like ulastelige ringannonsøren leste opp før bokserne stirret hverandre i senk der oppe i ringen var Peter Oboh lettere enn Ole Klemetsen. To kilo lettere for å være helt nøyaktig. Og i etterpåklokskapens navn er det der den største feilen ligger.

Feilen som til de milde grader felte Lukkøye.

Verken Team Klemetsen eller den Amerika-fraværende manager-avdelingen fra Panix Promotions hadde sjekket ut Peter Oboh på forhånd. Han kom rett fra London, gikk aldri på vekta og var ti ganger farligere enn det seks seire og fire nederlag bar bud om. Og enda verre - Peter Oboh gikk sin forrige kamp i tungvekt.

Og:

Han slo som en tungvekter også.

- Han kan godt veie 60 kilo for meg, sier pappa John Klemetsen. - Skaden er allerede skjedd. Men noen må stå til ansvar for dette. Hele opplegget rundt denne kampen har vært håpløst.

- Jeg tror jeg husker at han traff meg tidlig på leppa, sier Lukkøye helt plutselig. Jeg var uoppmerksom et par sekunder - og BOM! Men jeg kom meg altså ikke opp igjen da han traff med venstrehooken?
- Faen også......

- Det kan ikke bli verre enn dette, sier Big-John. - Men hvorfor det ble sånn får vi aldri greie på. Og nå som vi bare var denne fighten unna en ny EM-kamp. Det gjør veldig vondt for oss alle sammen.

Ole Klemetsen var den tapreste av alle i går kveld. Sansynligvis hadde han bare lyst til å låse seg inn i et mørkt rom å grine hodesmertene ned på golvet. Men gutten som har tatt sine 32 seirer med kubjeller, fest og høye faner tok nederlaget rett på spissen.

Uten en eneste unnskyldning.

- Det er boksing, sier Lukkøye. - Det som skjedde her har hendt mange før meg. Men jeg kan ikke si hvorfor det skjedde.

- Jeg husker jo ingen ting....... I ENGLAND