Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lukkøye nr. seks i verden

EM-tittelen har sendt Ole Klemetsen oppover på rankinglistene. På den såkalte Independent-lista har Lukkøye rykket opp på sjetteplass blant verdens lett tungvektere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er stort. Målet har hele tida vært å bli best i verden, og med en sjetteplass er det ikke langt igjen. Jeg nærmer meg målet, sier en begeistret Ole til Dagbladet.

Rankinglista utarbeides på tvers av alle de ulike forbundene innen boksesporten. Blant de fem over ham på lista, finnes fire verdensmestre i lett tungvekt.

Juryen som setter opp lista, analyserer alle offisielle boksekamper og gir bokserne poeng utfra kamputfall og motstander.

- Selv om en sjetteplass er høyt opp på lista, er det fortsatt mange poeng fram til de beste.

- Jeg må sikkert gjennom 20-30 kamper for å samle nok poeng til å nå toppen, tror Ole.

Stall Klemetsen er i full gang med finne nye motstandere.

- Vi vurderer to tilbud. Det ene er et frivillig forsvar av EM-tittelen. Det andre dreier seg om en VM-kamp mot WBU-mester Frank Tate, forteller bror Lille-John Klemetsen, som ikke legger skjul på at de økonomiske rammene rundt neste kamp vil bety mye for valget.

- Jeg har mest sans for et forsvar av EM-tittelen, men en VM-kamp mot Tate hadde heller ikke vært å forakte. Det Ole har sett av Frank Tate, har ikke skremt ham, sier Lille-John.

Lukkøye selv sier til Dagbladet at han håper på VM-kamp mot Frank Tate i januar.

  • Akkurat nå er Stavanger-bokseren mest opptatt av en konsertturné på norskekysten sammen med en gitarkamerat.
Hele Norges coronakart