Lukkøye på bokseskole

Den første helga i desember gjør Ole Klemetsen et nytt comeback. Før det skal han på bokseskole i London. Hvor Lennox Lewis College - et supermoderne treningsenter med hotell og alle fasiliteter - blir det nye samlingspunktet for planene til Steffen Tangstad og TV1000.

Bakgrunnen for London-satsingen handler i første rekke om det som er den profesjonelle bokseportens drivkraft - penger. Og i dette tilfellet om å spare penger. For gjennom å opprette sin egen stall med boksere fra store deler av Europa vil TV1000 gjøre de månedlige bokseshowene bedre.

Og:

Gjennom avtaler direkte med TV-selskapet slipper bokserne unna managere og andre pengekrevende og svart-tjenende herrer, som stort sett skal ha 50 prosent av alt en utøver tjener.

På ryggen

Før den skjebnesvangre kampen i Yorke 26. september - den som endte på ryggen for Peter Oboh allerede i første runde - var Team Klemetsen på befaring på Lennox Lewis College. Og inntrykkene var som Big-John Klemetsen kommenterte det overfor Dagbladet:

- Heilt strøkent - her føler vi oss pina som verdensmestere.

Det siste er naturlig, for huset bærer en verdensmesters navn. Og - den engelske tungvekteren Lennox Lewis har sjøl spyttet i rundt 15 millioner kroner for å realisere prosjektet. Og i morgen kommer Lukkøye- og TV1000-trener Andrej Gmytruk tilbake fra et 14 dager langt opphold ved colleget. Det betyr at ringen er klar i London.

Den eneste veien

Satsingen i England betyr også at det som i sommer ble kalt Stall-Tønsberg med tilholdsted på Kalnes Verft ikke lenger er noe. Og som Steffen Tangstad sier det - det har aldri vært noe heller.

- Det var en nødløsning og noe vi tenkte på der og da. De planene vi har nå - og som vi regner med å være i full gang med i løpet av en måneds tid - er den eneste veien å gå.

Ole Klemetsen er tilbake fra ferien på Gran Canaria. I neste uke reiser han til Tønsberg for å bedrive teknisk trening sammen med Andrej Gmytruk. Og så blir det kost, losji og nytenkt pugilisme i lokalene til Lennox Lewis. Før comebacket.

- Jeg har lovet Ole en kamp tidlig i desember, sier Steffen Tangstad. - Det skal vi få til.