Lukkøye ribbet til skinnet

LEIPZIG (Dagbladet): 50000 dollar fikk Ole Klemetsen for VM-kampen mot Reggie Johnson i slutten av mai. De pengene var brukt opp på trening, sparringpartnere og den store familieutflukten før Lukkøye gikk i ringen.

Og da pengene fra norgeshistoriens første betal-per-titt-sending på TV skulle telles opp, kom sjokket. Overskuddspotten - hvor Lukkøye hadde prosenter og skulle hente de store pengene - var på null kroner.

- Først i ettertid fikk vi beskjed om at de 50000 dollarene (rundt 375000 kroner) vi hadde fått måtte brukes til å dekke alle utgiftene i forbindelse med kampen, sier Lukkøye-bror Lille-John.

- Vi trodde at vi skulle få 50000 dollar som en minstesum etter at utgiftene var betalt. Men han som sitter på Oles managerkontrakt - Panos Illiades - har sluttet å svare på telefon og faxer.

- Kanskje ikke så rart - han garanterte for alt og tapte sjøl 500000 dollar (3,75 millioner kroner) på VM-kampen.

I kveld prøver Team Klemetsen å restarte karrieren i tyske Leipzig. De gjør det for 15000 dollar og mot en motstander ingen har sett snurten av. Han skal visstnok hete Ardie Bright, være amerikaner og en bokser som enten vinner eller taper på knockout. Men hvor han er visste ingen i går kveld.

Han kom i hvert fall ikke til innveiinga.

Alt ved det gamle

Napoleon Pitt, som var Lukkøyes opprinnelige motstander, kom ikke ut av Amerika fordi han skylder barnebidrag. Og da førstereserven ble hentet fra en eller annen gym, viste det seg at han hadde akkurat det samme melet i posen. Derfor denne Bright, som ingen aner noe om i det hele tatt.

Sjøl om treneren er ny - Andrej Gmitruk - og dietten nå handler om å spise framfor å svette seg i matchvekt, er alt ved det gamle rundt Team Klemetsen. Skjønt, det er ikke så mye penger å lage huskestue for. Men drømmen er der - akkurat som før:

Lukkøye skal bli verdensmester.

Steffen Tangstad - TV-kommentator og altmuligmann - har nå den hele og fulle kontroll over Ole Klemetsens framtid. Endelig, sier mange. Og sjøl fader Big-John, som alltid har vært hoppende skeptisk og stavangersk bæljende til alt han ikke har hatt full kontroll over, begynner nå å slippe tømmene.

- Det er Steffen som bestemmer, sier han. - Det er han som har kontrollen over framtida.

Pengene snakker

For Tangstad handler det nå om å få Lukkøye fortest mulig tilbake som Europamester. Går alt etter planen, er en tittelkamp to kamper unna. Først den i kveld og så en ny kamp i London 26. september. Da skal Crawford Ashley og Mohamed Silivangi bokse om EM-tittelen.

Vinneren er nødt til å møte Lukkøye.

- Jeg ser for meg en EM-kamp i månedskiftet november/desember, sier Steffen Tangstad. - Etter det blir det mer uvisst. Vi kan gå for et EM-forsvar, en ny VM-kamp - hvem vet?

_ Det eneste som er sikkert, er at vi vil gjøre det som er best for Oles karriere.

FATTIG, MEN FATTET: Ole Klementsen har spist seg ned i machvekt, og pappa Big- John er fortsatt sulten -på suksess.