Luksus skal gi bedre OL-håndball

Men motstanderne kan dra enda mer nytte av det.

BEIJING (Dagbladet.no): I morgen tidlig (norsk tid) starter den olympiske leken for håndballjentene. Vertsnasjonen Kina står på den andre siden av parketten - og Marit Breiviks elever tripper etter å komme i gang.

Troppen er full av rutine, men dette mesterskapet blir likevel annerledes enn de er vant til.

Det er et OL, med alt det innebærer av større rammer og mange inntrykk.

Samtidig er kampprogrammet mye mer behagelig enn det er i EM og VM.

- Kjempeluksus

- Det er veldig deilig å ikke spille hver dag, for da får vi restituert oss godt mellom kampene. Samtidig blir det jo uvant med så mange fridager, som vi blir nødt til å fylle, sier Gøril Snorroeggen til Dagbladet.no.

Håndballstjernene våre er vant til å spille omtrent hver dag i mesterskapene. Ofte spiller de tre kamper på tre dager, før de har en fridag. Og så kommer det gjerne to på rappen igjen.

- Dette er jo kjempeluksus. Vi merker det mot slutten av EM og VM at det tærer på, så dette er jeg sikker på at det blir bedre håndball av, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.no før alvoret starter.

MYE FRITID: I forhold til tidligere får landslagssjef Marit Breivik og de norske håndballjentene mye fritid å fylle under OL i Beijing. Her er treneren i hjertelig samtale med tidligere toppspiller Susann Goksør Bjerkrheim. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
MYE FRITID: I forhold til tidligere får landslagssjef Marit Breivik og de norske håndballjentene mye fritid å fylle under OL i Beijing. Her er treneren i hjertelig samtale med tidligere toppspiller Susann Goksør Bjerkrheim. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

Ikke minst er det litt lettere kampprogrammet bra for spillerne som tidligere har slitt med skader, som Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Tonje Larsen og Kristine Lunde.

Bedre trent

Landslagskapteinen går imidlertid ikke med på at det blir ferietilstander for dem her i den kinesiske hovedstaden.

- Nei, jeg vil ikke kalle det luksus. Kjenner jeg Marit rett vil vi helt sikkert ha nok å gjøre på de kampfrie dagene også, sier Hammerseng til Dagbladet.no.

Men det er selvfølgelig ikke bare Norge som drar nytte av dette. Andre nasjoner kan kanskje dra en enda større fordel av kampprogrammet. Lag som Romania og Tyskland har ikke like sterke tropper som Norge og Russland, og de har tidligere blitt slitne mot slutten av mesterskapene. Nå vil de kanskje ha mer sprut i beina og klarere hoder når det drar seg til mot slutten.

Og få lag er bedre trent enn Norge, så hvis det ikke hadde vært for de skadeutsatte spillerne, hadde de norske jentene nesten vært tjent med et tøffere program.

- Det vil uansett ta på dette, å spille annen hver dag i to uker. Men vi er godt trent og skal takle det bedre enn de fleste, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

I morgen handler det ikke bare om å være trent. De norske gullkandidatene må også holde OL-hodet kaldt i det som kan bli ei kokende kinesisk gryte.

Luksus skal gi bedre OL-håndball
SMIL GIR SUKSESS? Marit Breiviks malte tånegl legger opp til at det skal være humør i den norske landslagstroppen.