Luksusproblemet

Crespo og Drogba fyller hver sin rolle på Chelsea. De kan bare ikke spille sammen.

I serieåpningen mot Wigan valgte Mourinho å bruke Drogbas muskler og rå kraft. En halvtime før slutt kom Crespo på banen - og ble helten med en mektig scoring på overtid.

Mot Arsenal fikk Crespo sjansen fra start, men leverte en så grusom omgang at José Mourinho forbarmet seg over ham - og erstattet ham med Drogba til pause. Vanligvis er det ikke noen kompliment for en spiss når han har hardere mottak enn skudd. Det var det imidlertid for Didier Drogba i går, som med sitt håpløse ballmottak overrumplet Arsenal-keeper Jens Lehmann og ble dagens mann på Stamford Bridge.

Dermed står rivalene Crespo og Drogba likt i målprotokollen etter to runder. Men der stopper også likhetene.

 Drogba er konge i lufta, har stor fart og rå kraft. Han kan skremme vannet av de fleste forsvar bare gjennom sin enorme fysikk. Foran mål er det imidlertid bingo. Det så vi eksempel på i går, da han måkte ballen himmelhøyt over mål fra fin posisjon.

 Crespo er langt mer bevegelig, er blant verdens beste avsluttere og har en utsøkt førstetouch. Farten er helt på det jevne, han ruver ikke akkurat i luftrommet og skremmer heller ingen med sin fysikk.

 Et av ankepunktene mot Crespo har vært at han kan virke litt uinteressert og fraværende. De som så kampen mot Wigan, vet bedre. Da Crespo entret gresset på stillingen 0-0 en halvtime før slutt, lyste det vinnervilje av hele mannen. Crespo virket nesten overtent der han forsøkte å fyre opp sine lagkamerater og publikum som om han spilte i en cupfinale. Derfor var det ingen overraskelse at det var han som fikk æren av å sende Chelsea til himmels på overtid. Den svake omgangen mot Arsenal i går tilskriver vi kategorien for arbeidsuhell.

 José Mourinho har enorm sans for Eidur Gudjohnsen, og kommer neppe til å vrake ham med det første for å la Drogba og Crespo spille sammen. Gudjohnsen er ikke den samme garantisten for scoringer som det Arsenal har i Thierry Henry - og United har i van Nistelrooy. Likevel er han svært viktig for Chelsea med sin kløkt.

Sky Sports\' anerkjente ekspertkommentator Andy Gray er tvilende til å la Crespo og Drogba spille sammen - men han avskriver dem ikke uten videre.

-  Sånn umiddelbart synes jeg ikke de er et par. Men gode fotballspillere kan alltid spille sammen - hvis de er intelligente nok.

 Det er neppe tvil om hvem Arsenal-stopper Philippe Senderos skulle ønske var Chelsea-spiss. Sammen med midtstopperkollega Kolo Toure temmet han Hernan Crespo enkelt de første 45 minuttene. Det ble langt verre etter hvilen.

Da Chelsea slo Arsenal 2-1 i Community Shield for to uker siden, tyranniserte Drogba stakkars Senderos på begge Chelseas scoringer. I går ble det tydelig at Senderos har pådratt seg et Drogba-kompleks fra den kampen. Et kvarter før slutt var han slepphendt i markeringen av Drogba, som med sitt trøstesløse mottak ble matchvinner.

-  Fantastisk ballkontroll av meg, fleipet Drogba selv.

På overtid forsøkte Senderos så godt han kunne å forære Drogba dagens andre scoring med et fryktelig tilbakespill, men Lehmann reddet Drogbas lobbforsøk.

DIDIER DROGBA og HERNAN CRESPO er begge klassespisser, men på vidt forskjellige måter. Der Crespo har sine styrker, har Drogba sine svakheter. Å bruke dem sammen er likevel ingen god idé.