Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luksusreserven

Espen Johnsen (23) har til nå kostet Rosenborg 750000 kroner pr. obligatoriske kamp han har spilt - pluss lønn. Etter to år på benken er tålmodigheten oppbrukt.

MASPALOMAS (Dagbladet): - Jeg begynner å bli lei av å sitte på benken og har sagt til Rosenborg at jeg ønsker å bli leid ut eller solgt. Men problemet er pris, lønn og det faktum at det ikke kommer noen tilbud, sier Espen Johnsen til Dagbladet.

Det noe spesielle regnestykket innledningsvis er enkel divisjon: Espen Johnsen ble kjøpt for seks millioner kroner fra Start og har i løpet av de to sesongene han har vært på Lerkendal spilt åtte kamper.

- Fire i Tippeligaen og fire i cupen. Jeg blir ikke akkurat bedre av det.

Heller ikke Brøndby

Landslagstrener Nils Johan Semb, keepertrener Erik Thorstvedt, Rosenborg-direktør Rune Bratseth - alle ønsker at Espen Johnsen snart får et mål å vokte. Og det snakkes og snakkes. Men så lenge ingen ting skjer når det gjelder forespørsler fra andre klubber står problemet Espen Johnsen på stedet hvil.

Og enda verre:

Danske Brøndby, som i følge ryktene skulle sjekke ut 23-åringen når han i neste uke vikarierer for Arni Gautur Arason (skadet) i RBKs to kamper i Maspalomas-turneringen, kjøpte den keeperen de trenger denne uka.

- Den eneste grunnen til at jeg ikke har det bra i Rosenborg er reserverollen. Alt annet er topp - jeg stortrives i Trondheim, i RBK-miljøet og med studiene mine (medisin). Men jeg har ingen posisjon, jeg er bare en andrekeeper. Og det aksepeterer jeg ikke overfor meg sjøl.

Demotiverende

Under Nils Arne Eggen visste Espen Johnsen at Arni Gautur Arason var klart førstevalg. Han lærte seg å leve med det i to sesonger. Og nå, med Åge Hareide i sjefsrollen, føler han at han har fått den samme beskjeden igjen. Uten å ha snakket med treneren.

- Uten å gå nærmere inn på det kan jeg si at jeg blir demotivert av å lese avisene. Arni er førstevalg - Åge kan jo ikke ha blitt så feilsitert.

Arni Gautur Arason har luftet muligheten om at årets sesong kan bli hans siste på Lerkendal. Det har Espen Johnsen fått med seg.

- Hvis jeg visste at jeg fikk spille om et år ville det kanskje vært verd å bli her. Men sånt vet man jo ikke.

Det man derimot vet er at alle fotballspillere i hvert fall har én mulighet. De kan sørge for å bli så gode, være så godt motivert og stå på så hardt at de sjøl forandrer sin egen situasjon. Og for Espen Johnsen står døra åpen her på Gran Canaria.

Arni Gautur Arason er jo ikke Herren sjøl mellom stengene.

KOSTBAR: - Her nede får jeg heldigvis noen kamper på høyt nivå. Det skal bli veldig godt, sier Espen Johnsen, reservekeeper i Rosenborg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling