- Lukter 1. divisjon

Bodø/Glimts Olav Råstad kjenner lukta av nedrykksspøkelse.

(Dagbladet.no, Bodø/Glimt-Vålerenga 1-2): Når Norges beste fotballspillere tar ferie ligger Bodø/Glimt an til nedrykk. Og etter 2-1-tap hjemme mot Vålerenga, er det ikke bare tabellplasseringen som bør bekymre. Samspill, rytme og noe så enkelt som engasjement, manglet fullstendig i et dørgende kjedelig fotballvorspiel til EM-finalen.

Skrekkstatistikk

Ikke at Vålerenga var så mye bedre enn Glimt, men hjemmelaget har et visst ansvar for å gi tilskuerne noe tilbake. Hittil i år har de vartet opp med én hjemmeseier på åtte forsøk og tre mål - inkludert dagens trøstemål på overtid.

- Dette er ikke bra, jeg håper vi kan snu dette og overleve. For to sesonger siden slet vi, men klarte oss, sier Glimt-kaptein Runar Berg til NTB.

For nå handler det om å overleve for Glimt.

- Det lukter 1. divisjon av oss nå, vi er preget av situasjonen og føler presset, utdypet Olav Råstad.

Dommertrøbbel

I første omgang var beholdningen fra Aspmyra to annullerte mål. Begge ganger var det Vålerenga som skuffet måtte slutte feiringa. Det første ble annullert for offside - helt greit. Det andre, derimot, var av det mer tvilsomme slaget. Erik «Panzer» Hagen stanget inn det alle trodde var ledermålet, men dommer Tommy Skjerven blåste for en forseelse i feltet.

Umarkert

I andre omgang kom imidlertid forløsnignen for Vålerenga. David Hanssen fikk stå totalt umarkert på fem meter å nikke inn ledermålet.

Og da Vålerenga fikk straffe fire minutter før slutt og innbytter Freddy dos Santos doblet ledelsen, var kampen avgjort.

Til tross for at Pa Dembo Touray på klønete vis forærte Glimt straffespark på overtid i sin siste kamp for klubben.

Gult for Gashi

- Vi hadde mer trykk både framover og bakover, sa Rekdal, tydelig lettet etter at «Enga» er tilbake på vinnersporet etter tre strake bortetap i serien.

Etter ferien venter Lyn på Ullevaal. Da må Vålerenga klare seg uten Ardian Gashi, som må stå over på grunn av det gule kortet han fikk i dag.

IKKE GODLUKT: Olav Råstad og Bodø/Glimt kjenner lukta av 1. divisjon.