Lukter Champions League-seier

Alex Ferguson påstår han kan lukte at Manchester U vil ta en reprise fra 1999. Da handlet det om Ole Gunnar Solskjær.

For de med kort hukommelse: Solskjær skrev seg inn i United-historien med overtidsmålet i finalen mot Bayern München i Barcelona i 1999.

Kanskje det lukter spansk skinke i United-garderoben for tida. Manager Fergie har i hvert fall fått ferten av noe.

- Jeg lukter disse tingene, og jeg vet når det er riktig. Og det er veldig riktig for tida, sier Ferguson når han åpner munnen for siste gang før avspark mot Leverkusen på Old Trafford.

- Det er ting som virkelig likner i lagånden med 1999-laget. Det er en stemning som er hos alle suksessrike lag. De er en god gjeng gutter, de er sammen og alt de oppnår gjør de sammen.

Om ikke alt er likt er norske Ole Gunnar Solskjær med i troppen i kveld. Akkurat som i 1999. Roy Keane er ikke med, det var han heller ikke i finalen i 1999.

David Beckham er skadd og spiller ikke i kveld. Det gjorde han i Finalen. Men da Beckham ble båret av banen mot Deportivo kom Solskjær inn og nettet to ganger.

Og det er nettopp Deportivo-kampen Ferguson trekker fram for å minne fansen om at alt er riktig i Manchester - selv om røddjevlene kan være sjanseløse om ligagullet.

- Oppvisningen mot Deportivo i kvartfinalen var fenomenal. Kanskje vår beste kamp noensinne. Siden har det summet her, sier Ferguson som kanskje gjør Solskjær til midtbanespiller i kveld.

Mot nettopp Deportivo kjørte de Ruud van Nistelrooy opp som ensom spiss, og Solskjær i Beckham-rollen på kanten.

I dag tipper britiske aviser at Solskjær kan bli ving på den andre kanten, en rett venstre fra Kristiansund.

Da er det ikke usannsynlig at United-fansen bytter ut «You are my Solskjær» med en annen klassisker mot Bayer Leverkusen:

«Who put the ball in the germans net!»

  • Trolig lagoppstillinger:

    Manchester U: Fabien Barthez - Gary Neville, Wes Brown, Laurent Blanc, Mikael Silvestre - Juan Veron, Nicky Butt, Paul Scholes, Ole Gunnar Solskjær - Ryan Giggs, Ruud van Nistelrooy

    Leverkusen: Hans Jörg Butt - Jens Nowotny, Ferreira da Silva Lucio, Diego Rodolfo Placente - Jose Ze Roberto, Yildiray Basturk, Michael Ballack, Bernd Schneider, Zoltan Sebescen - Carsten Ramelow, Dimitar Berbatov.

  • DAGBLADET.NO FØLGER KAMPEN DIREKTE FRA KL. 20.45.
I MÅLFORM:</B> Ole Gunnar Solskjær jakter nye Champions League-mål i kveld. Her etter en scoring mot Deportivo. Foto: SCANPIX