- Luna d\'Oro er avhengig av tet

Kusk Gunnar Austevoll om sjansene for seier i V75-2.

• Sjekk Bengt Bergs travtips: V5 i kveld og V75 i Drammen i morgen

(Dagbladet.no): Luna D\'Oro har vært veldig overbevisende i sine starter. Sist var hoppa suveren fra tet.

Gunnar Austevoll som lørdag boltrer seg på hjemmebanen Drammen Travbane, er ikke sikker på seier om hoppa ikke når teten fra start.

- Hun er best i tet. Sist dirigerte vi alt fra tet. Det er litt andre forutsetninger nå med V75 og hardere motstand, men hun holder flott form. Får vi teten, stiger seierssjansene, forteller hjemmekusken Gunnar Austevoll.

Knalltøff i knallform

Gunnar Austevoll er Norges svar på Sveriges «Gubben i lådan». Det går ikke en V75-lørdag uten at bergenseren skreller til med en skikkelig dyping. Men Luna d\'Oro er en favoritt som bør innfri, og det er ingen overraskelse om hun leder løpet fra start til mål.

- Hva med dine øvrige oppsitt, Gunnar Austevoll?

- Knalltøff i V75-3 holder kanonform, men det ser hardt ut å vinne fra førti meter tillegg. Distansen skal ikke være noe problem, men jeg tror i beste fall på en trippelplass her.

STARTEN MÅ KLAFFE: Gunnar Austevoll er forsiktig optimist på vegne av hoppa Luna D\'Oro i andre avdeling i V75 lørdag. Foto: Hesteguiden.com
STARTEN MÅ KLAFFE: Gunnar Austevoll er forsiktig optimist på vegne av hoppa Luna D\'Oro i andre avdeling i V75 lørdag. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Romfo Donna som jeg kjører i V75-4 ser det vanskelig ut for. Feilfritt kan hun hente seg en premie.

- Madame Houston i V75-6 står iskaldt til i spor elleve på 1700 meter. Vi får smyge med etter en best mulig premie denne gang, oppsummerer Gunnar Austevoll om sjansene lørdag.

Kolle med vinnersjanser

Lars Anvar Kolle har flere potensielle vinnere lørdag. En av dem er Trond Anderssen-trente Mercis Encounter i V5-1.

- Han var ute i Derby-kval sist. Jeg har aldri kjørt ham før, men synes han møter passende selskap. Det er lettere i mot denne gang, og han bør strekes, sier Lars Anvar Kolle til Dagbladet.no.

- Skal man gardere favoritten Ferda i V75-1 bør Ing May på bongen, fortsetter han.

Nyttig informasjon det om folkebankeren skulle svikte.

- Only Super (V75-2) har et fint løp på papiret og står riktig inne i løpet. Hun skal strekes, råder Kolle.

- Trø Spika (V75-4)travet i dødens siste 1100 sist i Hoppe-Derby og var bare knepent slått av Lome Rigla. Hun står fint til spormessig og er en av de som skal regnes i toppen.

- Grorud Falken er kanskje min beste sjanse for dagen. Han har vært bra, men brøt sist. Må strekes, sier Lars Anvar Kolle om hesten som har vunnet 4 av 7 løp i år, og vært på trippelen seks av gangene.

- Thai Gardens Dream i V75-6 er det en premie som gjelder for.

- Dennis Dun Dee (V75-7) er ganske bra på sitt beste. Han er ikke helt borte og bør strekes, avslutter Lars Anvar Kolle.