Lund fnyser av Kinnear

LILLESTRØM (Dagbladet): Wimbledon-manager Joe Kinnear ble imponert over Andreas Lund (23) på Åråsen i går. Men Kinnear kan glemme å få Molde-spissen på treningsbesøk til London. - Å prøvespille for Wimbledon er for dumt, sier Lund og ler rått.

«Dons»-sjefen var invitert til gårsdagens kamp av Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten, og grep sjansen til å se Andreas Lund fra tribuneplass.

Kinnear har tidligere vist interesse for den kraftige angriperen - og det han så på Åråsen i går styrket det positive inntrykket.

- Han viser styrke og er den eneste ute på banen som viser målteft. Men det blir vel umulig for oss å kjøpe ham fri før sesongslutt. Molde kjemper jo om et seriemesterskap, sier Kinnear til Dagbladet.

- Hva med etter at Tippeligaen er ferdigspilt?

- Vi håper at han vil komme på treningsleir til oss for å vise seg fram. Han er en svært interessant spiller for oss, forklarer Kinnear.

Høl i huet

Men det kan den omdiskuterte manageren glemme. For selv om Lund er lysten på proffspill, gidder han ikke å prøvespille for mulige nye arbeidsgivere.

- Det er såpass høyt nivå i Tippeligaen at det er helt uaktuelt å trene med Wimbledon for å vise meg fram. Vil Kinnear ha meg, får han legge et bud på bordet ut ifra det han ser av meg i Molde-drakta, mener 23-åringen.

Dermed understreker han at tida da norske fotballspillere gjorde alt for å komme til England er over.

Men om Wimbledon kommer med det rette budet uten prøvespill, flytter U23-landslagsspilleren mer enn gjerne til London.
- Det er klart at proffspill er den store drømmen. Men selv om jeg har lyst til å reise ut, er jeg under kontrakt med Molde - og det er de som bestemmer om jeg blir solgt, utdyper Lund.

Salg av Lund er som kjent uaktuelt for Molde i kampen om Tippeliga-gullet mot Rosenborg denne høsten. Det bekrefter trener Erik Brakstad.

- Å selge Andreas nå er høl i huet. Vi skal vinne Tippeligaen med ham på laget, buldrer Brakstad.

Keepertabbe

Men på Åråsen tapte MFK to viktige poeng i tetstriden. For laget burde ha vunnet dersom de hadde utnyttet sjansene sine i første omgang. Og en keepertabbe av Morten Bakke ga til slutt hjemmelaget ett poeng.

- Her skulle vi hatt tre poeng. Men Lillestrøm er et vanskelig lag å spille mot på Åråsen, sier Brakstad.

  • Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg, Jordi Cruyff og Peter Schmeichel var tilskuere på Åråsen i går. Det var selvsagt Bjørn Rune Gjelsten også.