Lund frykter spillerflukt

ATHEN (Dagbladet): Halve Molde-laget ønsker seg til bedre betalte proffjobber i utlandet. Andreas Lund er redd dagens mannskap oppløses og forsvinner etter denne sesongen. Kanskje blir han med på lasset.

Før kveldens kamp mot Olympiakos er Moldes håp om avansement til neste runde i Champions League minimal. To strake tap sørget for det. Allerede i Madrid satt trener Erik Brakstad og klubbledelsen oppe utover nettene og la vinnerstrategier helt fram til 2005. Den nære framtida bør bekymre dem mer.

  • Disse Molde-gutta har på ulike tidspunkt offentlig ytret ønske om prøve profflivet: Morten Bakke, Jo Tessem, Trond Strande, Daniel Berg Hestad, Odd Inge Olsen og Andreas Lund.
  • Så har vi dem som holder tett om proffplanene sine.
  • Mye tyder dessuten på at Pål Lydersen og Dennis Schiller legger opp etter sesongen.

Før Molde kvalifiserte seg til Champions League la Molde hele stallen ut for salg. Etter salget av Trond Andersen (30 mill.) og jubelkvelden på Mallorca, innførte klubben salgsstopp. Den beslutningen varer til siste kamp er spilt i desember. Da kan Molde bli utsatt for spillerflukt.

- Faren er der så absolutt, sier Andreas Lund til Dagbladet.

For treige

Andreas Lund har spilt i Molde siden 1996, og tar større og større doser av medietrøkket. Terskelen for å tørre å si fra, har økt tilsvarende. Lund mener Molde må være raskere ute med å skaffe seg erstatninger enn da Trond Andersen forsvant til Wimbledon i sommer.

- De må vite hva som rører seg i markedet, sier han.

- Hva med deg sjøl. Drar du?

- Jeg har ingen tilbud.

Men han vet og venter bare på at de renner inn.

- Det bruker å være stille i begynnelsen av Champions League-perioden. Så blir det flere spekulasjoner mot slutten, sier han.

Slipper spillerne

Erik Brakstad innser at det blir vanskelig å holde dagens spillerstamme samlet etter nyttår. Nøkkelspillere kommer til å forsvinne.

- Jeg har en drøm om å holde på stallen i framtida, men jeg tror ikke på det, sier han.

Brakstad tror heller ikke på salgsnekt.

- Vi må få til naturlig avgang. De som har gjort tjenesten sin, og er 29- 30 år, må få mulighet til å komme seg ut og legge seg opp penger, sier han.

Men de yngre gutta i klubben vil han ikke slippe ut.

- Vi har fått flere forespørsler på Magne Hoseth. Jeg misliker at utlandet prøver å nappe ut underskogen i norsk fotball, sier han.

Vil vekk

Daniel Berg Hestad er bare 24 år. Men han har i høyeste grad gjort tjenesten sin for moderklubben. Han er også blant Molde-spillerne som rent sportslig kunne trengt et miljøskifte. Det kan synes som om sju sesonger i et lite miljø har redusert utviklingstempoet.

- Jeg har vel sagt at jeg ønsker meg til nye omgivelser, sier han.

Men han er ikke bekymret for Moldes framtid.

- Særlig på midtbanen har vi mange unge spillere som kommer opp. Det betyr mindre om noen av oss som spiller der i dag selges.

- Det er verre for klubben å selge Andreas, sier Berg Hestad.

<B>FORLATER MOLDE: </B>Andreas Lund (t.v.) og Daniel Berg Hestad (t.h.) ser faren for at Molde kan miste flere spillere etter sesongen.
SATSER I KVELD: </B>Andresas Lund og Daniel Berg Hestad håper på sine første Champions League-poeng mot Olympikos.