Lund Hansen forhindret ny RBK-flause

Bare 0-0 mot Helsingborg.

Rosenborg - Helsingborg 0-0.

(Dagbladet.no): Alexander Lund Hansen har stått samtlige kamper for Rosenborg i Royal League, uten å imponere nevneverdig. Før dagens hjemmekamp mot Helsingborg hadde han sluppet inn 11 mål på tre kamper - en grusom statistikk for en elitekeeper.

I kveld holdt han endelig nullen, og tilskrives en stor del av æren for at Rosenborg unngikk sitt fjerde strake tap.

Ifølge adressa.no var Helsingborg det klart beste laget på Lerkendals grønne grusbane. Olivier Karekezi, som scoret to mål da lagene møtte hverandre i Sverige, hadde to kjempesjanser før pause, men ble nektet scoring av en storspillende Lund Hansen.

Svenskene fortsatte kjøret også etter pause, og Rosenborgs første og eneste sjanse i kampen kom ikke før snaue kvarteret før slutt. Unggutten Jahmir Hyka var nær å bli matchvinner etter innlegg fra Karim Essediri, men det ble bare nesten.

Et skadeskutt Rosenborg-lag stilte med bare tre spillere på benken. Knut Tørum måtte klare seg uten Bjørn Tore Kvarme og toppscorer Steffen Iversen, mens Andreas Nordvik debuterte fra start på midtstopperplass.


Rosenborg tok uansett sitt første poeng i turneringa, og har fortsatt en teoretisk mulighet til å gå videre med seks poeng på de siste to kampene, samtidig som det meste av andre resultater må gå trøndernes vei.

- Muligheten til å gå videre er fortsatt der, men håpet svinner for hver kamp nå. Vi burde vinne i dag for å ha en god sjanse på avansement. Uansett er vi ikke ute enda, og vi skal jobbe for å klare oss. Vi reiser til Bergen med en mulighet, og vi har i dag spilt vår beste Royal League-kamp for året, sier RBK-trener Knut Tørum til adressa.no.

HOLDT NULLEN: 11 baklengs på tre kamper var fasiten for Alexander Lund Hansen før kveldens Royal League-møte med Helsingborg. Men på en dag hvor Rosenborg knapt produserte en eneste sjanse, kan de takke sin keeper for det ene poenget de fikk. Foto: SCANPIX
HOLDT NULLEN: 11 baklengs på tre kamper var fasiten for Alexander Lund Hansen før kveldens Royal League-møte med Helsingborg. Men på en dag hvor Rosenborg knapt produserte en eneste sjanse, kan de takke sin keeper for det ene poenget de fikk. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>KUNNE SCORET</B>: Jahmir Hyka kunne blitt matchvinner for RBK kvarteret før slutt. Det ble han ikke.