Lund Hansen i FFK-målet

Myhre klar for Charlton, unggutten overtar trolig mot Odd. Siste nytt foran kveldens kamper i Tippeligaen.

Vi følger kampene direkte fra klokka 18.00!

(Dagbladet.no): Thomas Myhre forlater Fredrikstad etter bare tre kamper for klubben. Dermed er det trolig Alexander Lund Hansen som spiller fra start borte mot Odd Grenland i kveld.

Hjemmelaget fåt Oliver Occean tilbake fra skade, og det er en klar forsterkning. FFK er i storform og kommer fra en knallsterk 5-1-seier over Rosenborg.

På Hamar får et skadepreget hjemmelag besøk av Glimt, med Stig Johansen i scoringsform. Glimt har fått sine to costaricanere spilleklare, og de to kan få sjansen i dag.

Brann mangler flere sentrale spillere til hjemmekampen mot Aalesund, mens bortelaget stiller uten tometersmannen Tor Hogne Aarøy.

Lyns argentinske høyreback Enrique Ortiz er klar til deres kamp mot Molde.

Les siste nytt foran de fire tippeligakampene som starter 18.00 i kveld:

Odd Grenland-Fredrikstad


Odd:
Somen A. Tchoyi og Espen Hoff soner karantene for gule kort, mens Jan Tore Amundsen og Olivier Occean er tilbake fra sine karantener. Sebastian Henriksson, Bent Inge Johnsen og Erik Holtan er ute med skader.

- Det blir spennende. FFK kommer fra en stor opplevelse mot Rosenborg. Det er kanskje ikke en så stor prestasjon som det ville vært for noen år siden, men å score fem mot Rosenborg er sterkt. Men FFK er ikke så gode borte som hjemme, og møter et revansjesugent Odd-lag som gikk på en smell i Bodø, sier trener Arne Sandstø.

FFK: Thomas Myhre er klar for engelske Charlton, og har spilt sin siste kamp for Fredrikstad. Yherland MacDonald er ankelskadd. Trond Erik Bertelsen har vært småsjuk de siste dagene, men er trolig klar til søndag, melder klubben på sin hjemmeside. FFK stiller samme tropp som mot RBK, med untak av Myhre. Alexander Lund Hansen tar trolig keeperplassen mot Odd.

Ham-Kam-Bodø/Glimt

Ham-Kam: Fortsatt mange skader på Hamar. Peter Sørensen, Glenn Leif Ståhl, Knut Henry Haraldsen, Pål Ekeberg Schjerve og Oluwasegun Abiodun er alle ute, melder NTB.

Glimt: Runar Berg soner karantene for gule kort, mens Stian Theting fortsatt er ute med ryggtrøbbel. Costaricanerne Roy Miller (forsvar) og Randall Brenes (angrep) er begge spilleklare.

- De er med i troppen begge to. De starter nok ikke, men vi får se. Det er to spennende unge spillere vi skal ta godt vare på, sier trener Ola Haldorsen.

Brann-Aalesund

Brann: Olafur Bjarnason soner for det røde kortet mot Tromsø. For første gang siden seriestarten i fjor, brytes samarbeidet mellom Bjarnason og Ragnvald Soma - etter 42 kamper, melder Brann.no. Martin Andresen, Trond Fredrik Ludvigsen, Christian Kalvenes og Cato Guntveit er ute med skader.

Aalesund: Tor Hogne Aarøy er uaktuell på grunn av strekk i leggen.

Molde-Lyn

Molde: Rob Friend soner for tre gule kort. Petter Rudi er neppe med denne gangen heller. Thomas Mork kan kanskje spille, mens Dag Roar Ørsal nok ikke er aktuell foreløpig, sier trener Bosse Johansson til Dagbladet.no. Erlend Ormbostad opererte kneet på tirsdag, og er ute i fire uker.

Lyn: Tommy Berntsen har karantene, og Øyvind Leonhardsen er fortsatt ikke klar. Lørdag ble imidlertid den argentiske høyrebacken Enrique Ortiz spilleklar, og er aktuell fra start mot Molde.

OVERTAR: FFK-keeper Alexander Lund Hansen får trolig sjansen fra start mot Odd Grenland.