Lund Hansen sikret RBK-seier med panter-redning

Jarstein-erstatteren stjal showet i sluttminuttene.

(Dagbladet.no): Brøndby - Rosenborg 1-2.

Erik Hamrén vraket en vaklende Rune Almenning Jarstein til fordel for Alexander Lund Hansen før Uefa-cupmøtet med Brøndby i København i kveld.

Det var han trolig sjeleglad for fem minutter før slutt.

Danskene hadde byttet spisspar, og med sjanser i fleng så de ut til å kunne hente inn 2-0-ledelsen Rosenborg hadde skaffet seg etter svært overbevisende første 50 minutter.

Brøndbys innbyttere Ousman Jallow og Morten «Duncan» Rasmussen skapte masse hodebry for trønderne, og etter 63 minutter hadde Brøndby redusert.

Men da «Duncan» knallet til fra seksten meter i sluttminuttene, viste målvakt Lund Hansen seg tilliten verdig.

Den tidligere FFK-keeperen dyttet nesten-utlikningen i tverrliggeren, og sørget for at Rosenborg kan reise fra Danmark med et strålende utgangspunkt i pakksekken.

- Jeg husker nesten ikke den redninga. Jeg fikk beskjed av kjæresten min Gøril (Snorroeggen, journ.anm) at jeg bare skulle gå ut og ha det artig, og det gjorde jeg. Det var skikkelig artig, sier Lund Hansen til rbk.no.

HOLDT UNNA: Vadim Demidov og Rosenborg ble presset mot slutten, men holdt unna til en sterk seier over Jan Kristiansen og Brøndby. Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX
HOLDT UNNA: Vadim Demidov og Rosenborg ble presset mot slutten, men holdt unna til en sterk seier over Jan Kristiansen og Brøndby. Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX Vis mer

Keeperen fikk en tøff start i København, da han ble pepret med mynter fra Brøndby-fansen.

- Det var synd jeg ikke tok meg tid til å plukke opp alle femkronerne de kasta på meg, da hadde jeg vært en rik mann nå, fleiper keeperen.

Trønder-show før pause

Rosenborg hadde allerede hatt et par halvsjanser og gode skudd på mål da Steffen Iversen virkelig rystet danskene etter knappe tjue minutter.


Mikael Dorsin plukket opp en ball nede ved dødlinja og fikk lagt inn, Steffen dundret til på hel volley, men redningen fra Stephan Andersen var en ypperlig reaksjon.

Etter halvtimen kom endelig scoringen. Preget av usikkerhet etter 30 minutters godt trøndersk angrepsspill rygget og rygget Brøndbys forsvar da Marek Sapara kom førende mot sekstenmeteren.


Sapara fyrte løs med venstrefoten, og ballen fikk en liten hjelp av en dansk forsvarslegg til å duppe ned i venstre hjørne, utagbart for keeper Andersen. Rosenborg ledet til pause, og så komfortable ut i prosessen.

- Jeg har ikke scoret siden forrige cup-kamp, så nå var det veldig deilig å se ballen gå i mål. Men vi skapte mange sjanser, og burde scoret mer, sier Sapara.

Lund Hansen sikret RBK-seier med panter-redning

Nytt dansk lag i andre

Men også andre omgang startet godt for trønderne.


Per Ciljan Skjelbred var heldig som fikk ballen tilbake etter et mislykket veggspillforøk på vei inn i Brøndby-feltet, men var langt fra heldig da han plasserte skuddet i venstre kryss til 2-0.

Danskene hadde imidlertid byttet spisspar i pausen, og det endret kampen.

Ousman Jallow og Morten «Duncan» Rasmussen skapte store problemer for Rosenborg-forsvaret, «Duncan» med sin enorme hodestyrke, og Yallow med sin evne til å lukte hvor stussene havnet.

For en gangs skyld dunket et dansk lag høye baller opp mot et norsk forsvar gang på gang, og etter 63 minutter lyktes taktikken.

Rasmussen headet ned til Michael Krohn-Dehli, som sikkert plasserte inn reduseringen fra kloss hold.

Lund Hansen-feber

Og danskene var virkelig forandret etter pause. Gang på gang vant Duncan i lufta, og skapte stor trøbbel for Rosenborg.

Og fem minutter før slutt kom Lund Hansens store øyeblikk.

Duncan Rasmussen brukte beina denne gangen, og knallet til på volley fra seksten meter. Lund Hansen kastet seg i jaguar-positur, og fikk akkurat dyttet ballen i tverrliggeren.

Rosenborg slapp unna med ettmålsseier. Sterkt, og et særs godt utgangspunkt for trønderne, som vel var best over to omganger. Men:

- Vi er ikke i gruppespillet ennå. Vi må kjøre knalltøft fra start og være meget konsentrerte hjemme på Lerkendal om 14 dager, minner Per Ciljan Skjelbred om.

DRØMMESTARTEN: Marek Sapara ga Rosenborg ledelsen med dette velplasserte skuddet etter knappe halvtimen.
AV VEIEN: Aleksander Tettey og co hadde full kontroll på Alexander Farnerud før pause, men danskene var farlige i andreomgangen.
TØFT: Kristiansen og Demidov fra en annen vinkel.