Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lund raser mot dommerne

Antyder for mye fokus på hjemmedømming.

Børge Lund raste mot EM-dommerne etter EM-tapet mot Sverige lørdag.

Der røk Norge 34-36 etter fire ekstraomganger og et rent drama.

- Vi føler kort og godt at vi er urettferdig behandlet av dommerne i EM. Det virker som de er redde for at det skal gå vår vei, sier Lund til NTB.

Han spilte en sterk kamp som playmaker og scoret fem mål ved siden av fine pasninger.

- Jeg vet ikke om de (dommeransvarlige) har snakket om at det skal skjerpes inn på hjemmedømming etter VM i Tyskland i fjor. Sverige fikk lov å spille angrep på et minutt hver gang det gikk mot pause.

- Nå er alt bare håpløst. Jeg orker ikke å tenke framover. Vi har ikke maktet å avgjøre jevne kamper, og nå glipper den direkte VM-plassen og OL-kvalifiseringen blir verre, sier Lund.

Står ribbet tilbake

De norske håndballgutta står nesten ribbet tilbake etter EM. 34-36 mot Sverige var i praksis tre tap samtidig.

- URETTFERDIG: Norges Børge Lund ble kåret til banens beste i kampen mellom Sverige og Norge som avgjør femte- og sjetteplassen i håndball-EM. Etterpå var han mest opptatt av dommerne. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
- URETTFERDIG: Norges Børge Lund ble kåret til banens beste i kampen mellom Sverige og Norge som avgjør femte- og sjetteplassen i håndball-EM. Etterpå var han mest opptatt av dommerne. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Mye ble avgjort i 3.-ekstraomgang. Da tapte Norge en overtallsperiode med 0-1. Så bommet Kjetil Strand før Sverige gjorde 32-30 kort etter.

Den norske benken raste mot de tyske dommerne etter kampen. De mente at Sverige fikk fordeler i det siste lange angrepet i kampen.

Nederlaget var svært kostbart for de norske gutta. Vinneren sikret seg nemlig plass i Kroatia-VM neste år. Nå må Norge gjennom en dobbeltkamp for å komme dit. De kan bli svært vriene.I tillegg gjør tapet at Norge nå havner i «dødens gruppe» i OL-kvalifiseringen. Der venter Danmark/Frankrike, Spania og Tunisia. Verre enn det kunne det ikke blitt.

Nesten, nesten

Sverige ledet hele 21-14 og alt virket helt avgjort. Men Norge fightet seg tilbake og var oppe på 22-23 med ballbesittelse. Til slutt endte det 26-26, og ekstraomganger ventet.

Foran halvtomme tribuner (5840 tilskuere) tok Sverige grepet midtveis i 1.-omgangen. Rett etter pause løp svenskene inn fire kjappe mål etter masse norsk angrepsfeil. Der og da - på 13-19 - var alt håp virket ute for Norge.

Norge åpnet EM meget bra, men formkurven har vært noe dalende de siste dagene. Det gikk nesten mot et slitent kroatisk lag (23-23) i kampen om semifinale.

Håndballgutta freste over alt og alle i oppkjøringen til EM. I to uker var det champagnespill. Det ble kanskje brent litt for mye energi på å utklasse motstanderne da.

image: Lund raser mot dommerne

Likevel er 6.-plassen tidenes beste prestasjon av et norsk herrelag i et mesterskap.

Men laget vil inntil videre bare være nesten-mannskapet. Norge hadde sjansen i flere avgjørende kamper, men grep aldri muligheten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media