VIKTIG SEIER: Filip Jicha og Børge Lund kunne juble for seier i sesongens første storoppgjør mot Bjarte Myrhol og Rhein-Neckar Löwen. Dette bildet er fra seiersfesten etter ligagullet i fjor, og Nikola Karabatic (midten) har forlatt klubben.Foto: SCANPIX/AP/Heribert Proepper
VIKTIG SEIER: Filip Jicha og Børge Lund kunne juble for seier i sesongens første storoppgjør mot Bjarte Myrhol og Rhein-Neckar Löwen. Dette bildet er fra seiersfesten etter ligagullet i fjor, og Nikola Karabatic (midten) har forlatt klubben.Foto: SCANPIX/AP/Heribert ProepperVis mer

Lund seirende ut av norsk superduell i Bundesliga

THW Kiel står med full pott.

||| (Dagbladet.no): THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen 36-29.

Årets første storoppgjør i tysk Bundesliga-håndball gikk av stabelen i kveld, med to nordmenn i sentrale roller for både regjerende mester Kiel og Rhein-Neckar Löwen.

Bjarte Myrhols overgang til hardtsatsende Löwen skapte mange overskrifter i sommer, men det var Børge Lund og Kiel som kom best ut av kveldens kamp.

Lund tegnet seg på scoringslista to ganger for hjemmelaget i syvmålsseieren, men det var svenske Henrik Lundström som førte an som toppscorer med sine åtte mål.

Lund scoret også tre ganger da Kiel vant årets åpningskamp i Bundesliga.

Bjarte Myrhol scoret ikke for Löwen, men havnet likevel i protokollen med en tominutters utvisning i første omgang.

THW Kiel står dermed med full pott etter de to første rundene i Tyskland, mens Rhein-Neckar Löwen står med en seier og ett tap.